Dit zijn de 10 best gelezen blogposts van 2019!

Het is Oudjaarsdag en dus tijd om terug te blikken op het afgelopen Love2camp-jaar. We doken even in de achterkant van onze site en haalden de tien best gelezen blogposts van 2019 naar boven. En wat blijkt… daar zitten ook een paar oudjes tussen.

Eerder deze week blikten we al terug op ons kampeerjaar 2019. Zo gingen we samen met de camper naar Düsseldorf, kampeerden we voor het eerst met onze beide gezinnen én hadden we alle twee nog onze eigen zomervakantie. Hier lees je het hele artikel.
En dan de tien best gelezen blogposts. Dat zijn…. tromgeroffel!

10. Romantiek op de camping

Zon, zee, strand, bergen, meren, whatever… Op vakantie hebben wij soms best zin om de romantiek hoogtij te laten vieren. In een hotelkamer gaat dat prima (héél goed zelfs), maar in een tent… ook! In dit ouwetje (alweer bijna twee jaar oud) schrijven we er meer over. En oh boy, onze lezers konden er geen genoeg van krijgen 😉 De afgelopen jaren stond hij hoog in onze top tien, maar dit jaar is ‘Romantiek op de camping’ de hekkensluiter.

Hier lees je het hele artikel.

Romantiek op de camping

Foto: Bobby Burch / Unsplash

9. Kamperen in Slowakije

Alweer zo’n drie jaar geleden hadden we een korte serie: Kamperen in… Hierin zetten we enkele campings in minder voor de hand liggende landen op een rijtje. Een ervan was Slowakije. En guess what: dat artikel doet het nog steeds goed. Zo goed dat hij zelfs de nummer negen in onze top tien van meest gelezen blogposts van 2019 is.
Hier lees je de hele blogpost.

Voor als je het even was vergeten: hier ligt Slowakije dus.

8. In het vooruitzicht: kamperen met een opblaasbare tent

De ‘vintage’ vouwwagen (onze Alpen Kreuzer Super GT uit 1984 – óók nog steeds een veel gelezen artikel!) van Marije bleef dit jaar in de stalling. We hadden namelijk voorzichtige tentkampeerplannen en toen kampeerwinkel Obelink in Winterswijk daar van hoorde, kwamen ze met een voorstel. Wilden we misschien met een opblaasbare tent kamperen? Ja natuurlijk! Het werd de Rome 4 Easy Air van Obelink. In het artikel zijn we nog niet met de tent op pad geweest.
Hier lees je het hele artikel.
En wil je weten hoe de opblaasbare tent ons is bevallen? Dat lees je hier.

Even poseren bij ‘onze’ tent in de showroom.

7. Koelkast huren op de camping: net als thuis

Wow, dit is er écht eentje uit de oude doos. Deze blogpost schreef Marije nadat ze voor het eerst een koelkast op de camping had gehuurd. Met succes overigens, want daarna huurden we nog veel vaker een koelkast. Conclusie: het bevalt ons dus nog steeds heel erg goed.

Hier kun je de hele blogpost lezen.

Koelkast huren camping

6. Kamperen? Pas op voor deze beestjes.

De eikenprocessierups hield de gemoederen flink bezig deze zomer. En dat was voor ons weer reden om een rijtje te maken van jeukende etterbakkies die je tijdens je buitenlandse vakantie kunt tegenkomen. Zelf kregen we er de kriebels van, maar dit artikel werd wél goed gelezen.

Hier lees je de hele blogpost.

Eikenprocessierups

Daar zit ‘ie hoor: de eikenprocessierups!

5. Campingeigenaar vertelt: Rachel en Rens van Agriturismo-camping Quarantaquattro

Dit voorjaar beantwoordden Rachel en Rens ons vragenlijstje voor de rubriek ‘Campingeigenaar vertelt‘. Sinds december 2018 runnen zij Agriturismo-camping Quarantaquattro in Italië. Daar wonen ze nu samen met hun zoons. Het interview was al leuk om te lezen. Nóg leuker werd het toen het gezin opeens opdook in het SBS-programma ‘Wij emigreren’. Daarna nam het interview een vlucht en belandde dus op nummer vijf in onze lijst.

Hier lees je het hele interview.

Agriturismo-camping Quarantaquattro

4. Alles over… seks op de camping

Romantiek op de camping deed het al heel goed. Dit jaar noemden we het beestje bij de naam en schreven we een artikel over seks op de camping. Want twee of drie weken onthouding is écht niet nodig. In het artikel gaven we onder meer – niet zelf bedachte – tips om echt te genieten van seks op de camping én te zorgen dat niet iedereen meegeniet. En dat scoorde!

Hier lees je de hele blogpost.

Seks op de camping

3. Kamperen in Engeland: Cornwall en Devon

Ons artikel ‘Kamperen in Slowakije’ wist de top tien van 2009 te halen en dat geldt ook voor ‘Kamperen in Engeland: Cornwall en Devon’. Sterker nog, dit artikel scoort al jarenlang (drie jaar!) als een tierelier. Martine schreef het naar aanleiding van de romans die ze graag leest en die zich in dit gebied afspelen. Ze wilde weten of Cornwall en Devon ook leuk zijn om met jonge kinderen (toen waren ze nog een stuk jonger) te kamperen.

Hier lees je de hele blogpost.

Foto: Beacon cottage farm

2. Martine van Os over We zijn er Bijna! 2019

We zijn gek op We zijn er Bijna! van Omroep MAX en we zijn lang niet de enigen. Het programma waarin senioren op kampeerreis gaan, kan elk jaar weer op miljoenen kijkers rekenen. Ook dit jaar belden we even met Martine van Os om haar alles te vragen over de reis door de Balkan. En dat interview werd héél veel gelezen!

Hier lees je het hele interview.

We zijn er bijna Balkan

Martine van Os met de kampeerders in We zijn er Bijna!

1. Negen types die je op elke camping tegenkomt

Dit is een van onze oudste berichten en echt een all time favourite! Hierin beschrijven we negen types die je op elke camping tegenkomt. Wedden dat je een van hen herkent? Dit jaar ontdekten we trouwens een nieuwe campingtype. Daar lees je hier alles over.

Maar voor nu geven we de nr. 1 medaille van 2019 aan:
Negen types die je op elke camping tegenkomt

campingtypes love2camp

Mobiel kantoor Kip Caravan
ANWB Camper en caravan van het jaar 2021
camping van het jaar
Fietsen Slovenië
Ons Buiten
Camping Le Phare Honfleur
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *