Dit zijn de camper en caravan van het jaar 2019!

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs opende vandaag haar deuren. Traditiegetrouw was het op deze eerste beursdag tijd voor de bekendmaking van de ANWB Camper en Caravan van het Jaar 2019. En die titel gaat naar de Hymer B-Klasse ModernComfort T 580 en de Fendt Bianco Emotion 445 FH.

Ervaringsdeskundigen en kampeerjournalisten vormden samen twee aparte jury’s: eentje voor de camper en één voor de caravan. Daarbij hadden ze de keuze uit alle nieuwe of sterk vernieuwde 2019-modellen. De jury keek onder meer naar innovatie, originaliteit, technische kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en de prijs-kwaliteitverhouding. Vorig jaar vielen de Pössl Summit 600 Plus en de Dethleffs Coco in de prijzen. Daarover lees je hier meer.

Camper van het Jaar 2019

Camper van het Jaar 2019

De Hymer B-Klasse Modern Comfort T 580 is dus de Camper van het Jaar 2019. In het juryrapport staat te lezen: “Deze op een Mercedes gebaseerde  halfintegraal valt op door zijn nieuwe lichtgewicht chassis dat voorbereid is op elektrisch rijden. In de dubbele vloer is maximale opslagruimte gerealiseerd voor de enorme watertanks, bagage, accu’s en toekomstige batterijen en brandstofcellen. Opvallend zijn ook de vele standaard aanwezige voorzieningen die de veiligheid tijdens het rijden moeten garanderen, zoals zijwindstabilisatie. Het interieur is heel ruimtelijk en slim ontworpen door gebruik te maken van diagonale zichtlijnen en een obstakelvrije doorloop. Door allerhande gewichtsbesparing, ook in het interieur, biedt deze camper een laadvermogen van maar liefst 600 kg.”

Love2camp was aanwezig bij de bekendmaking van de Camper van het Jaar 2019. Bekijk hier ons filmpje.

Caravan van het Jaar 2019

Caravan van het Jaar 2019

En dan de Caravan van het Jaar 2019: de Fendt Bianco Emotion 445 FH. Hierover zegt de jury: “Deze Fendt heeft een bijzonder ruimtelijke interieur omdat de fabrikant de traditionele basisindeling heeft losgelaten. Geen zithoek voorin de caravan, maar een opklapbaar tweepersoonsbed met daaronder een grote bergruimte die van buiten bereikbaar is. Deels ontbreken er bovenkastjes waardoor het bed extra ruimte biedt om bijvoorbeeld tv te kijken. Op de twee loungebanken kun je lekker zitten en ze zijn bovendien als extra bed in te zetten. Een groot venster biedt een panoramisch zicht naar buiten, ook vanaf het bed. De caravan is bovendien zeer compleet uitgerust met een verstelbare tafel, een buitendouche en een iNET-box: de basis voor het bedienen van verwarming, verlichting en opties als airconditioning, via een app.”
Love2camp was aanwezig bij de bekendmaking van de Caravan van het Jaar 2019. Bekijk hier ons filmpje.

Wil je ze zelf bekijken?

Dat kan nog tot en met zondag 14 oktober op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht. Natuurlijk is daar nog veel meer te doen. Onze tips lees je hier.

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *