Camping Domaine des Messires

Dit zijn de campings van het jaar 2017!

Het was weer feest op de Vakantiebeurs in Utrecht woensdagavond. Daar riep de ANWB vier campings uit tot Camping van het Jaar 2017. Natuurlijk zetten wij ze op een rijtje.

Camping Beerze Bulten

Foto: Beerze Bulten

De mooiste camping voor gezinnen met jonge kinderen (tot 12 jaar)
Camping Beerze Bulten in Beerze, Nederland
Dit zegt de jury: “Een gastvrije camping met zeer complete voorzieningen voor gezinnen. Het aantrekkelijke van deze camping is dat ze zich gevormd heeft naar haar omgeving: geen rechte straatjes of velden, maar fraaie plaatsen tussen of op de bulten van de Beerze.”
Dit zeggen Martine en Marije: “Wij zijn nog nooit op Beerze Bulten geweest, maar horen er wel veel goede verhalen over. Ook op Zoover wordt deze camping beoordeeld met een 8,8. Alles bij elkaar reden genoeg (ook voor ons) om eens een kijkje op Beerze Bulten te nemen.”

De mooiste Charme camping
Camping Domaine des Messires in Herpelmont, Frankrijk

Camping Domaine des Messires

Foto: Pitchup.com

Dit zegt de jury: “Mooi gelegen aan een meer in de Vogezen, omringd door bossen en gerund door Nederlanders. Beperkt tot minder dan 100 plaatsen omdat de eigenaren alle gasten willen leren kennen. Sfeervolle en aangename camping, mooie mix van natuur en genieten, met allure van een landgoed.”

Dit zeggen Martine en Marije: “De Vogezen vinden we prachtig! Camping Domaine des Messires kennen we nog niet, maar wat niet is kan nog komen. De camping spreekt ons zeker aan met de activiteiten, de ruime opzet, de rust en de mooie omgeving.”

De camping met de mooiste huuraccommodaties
Camping Ferienparadies Natterer See in Natter, Oostenrijk

Camping Natterer See

Foto: Camping Natterer See

Dit zegt de jury: “Prachtig gelegen camping met uitzicht op bergen op 800 meter hoogte bij een meer. Het glooiende terrein met loof- en naaldbomen is verdeeld in diverse velden. Op de camping vind je een ‘nature resort’ met unieke safaritenten, boom- en trekkershutten.”

Dit zeggen Martine en Marije: “Hee, een ‘bekende’! Toevallig tipten wij Natterer See in ons artikel over kamperen in Oostenrijk. Wij vielen onder meer voor het design sanitair en de schilderachtige dorpjes in de buurt. Laten hoorden we dat Natterer See ook veel als doorgangscamping richting Italië wordt gebruikt. De huuraccommodaties, waarmee de camping deze verkiezing heeft gewonnen, zien er trouwens adembenemend uit!”

De mooiste natuurcamping (middenin de natuur gelegen)
Huttopia Camping Senonches in Senonches, Frankrijk

Camping Senonches

Foto: Pitchup.com

Dit zegt de jury: “Camping midden in bosgebied, zonder geasfalteerde wegen. Alle gebouwen op de camping van vervaardigd van onbehandeld hout. Camping heeft ruime, schaduwrijke plaatsen en er is een ecologisch zwembad.”

Dit zeggen Martine en Marije: “We zijn nog niet eerder op een van de Huttopia-campings geweest, maar ze zien er erg mooi uit. Dat geldt ook voor Camping Senonches. Deze camping ligt nog geen 600 kilometer van Utrecht, dus is misschien ook geschikt voor een wat kortere vakantie. We vragen ons alleen af of we een wifi-detox wel aan kunnen. Hoe moet dat dan met Love2camp?”

En zij kozen de winnaars…

Een vakjury selecteerde veertig campings waarna mensen hun stem konden uitbrengen. De uiteindelijke winnaars zijn gekozen door een jury van kampeerders en ANWB-specialisten.

Tenslotte is er nog een award:

KCK Innovatie van het Jaar 2017 voor de camping met een bijzondere vernieuwing

Camping de Wildhoeve

Foto: Camping de Wildhoeve

Camping De Wildhoeve in Emst, Nederland
De camping ontvangt deze prijs vanwege het interactieve spel dat zij voor hun jonge campingbezoekers ontwikkelden. Zij krijgen een boekje met opdrachten en door die uit te voeren, ontvangen ze een kompas en worden ze Wildhoeve Woudloper. Deze prijs wordt toegekend door een vakjury van de ANWB en de kampeersector.
Dit zegt de jury: “Een prachtige manier om de jeugd spelenderwijs de ‘kleine wonderen van de natuur’ te laten ontdekken. Zowel offline als online met gebruikmaking van apps via je mobiel. Slim dat de camping hulp heeft gezocht bij externe partijen om het spel verder vorm te geven.”

 

Wil je weten welke campings vorig jaar in de prijzen vielen? Kijk dan nog even naar het artikel dat we er destijds over schreven. En ben je op zoek naar meer kampeerinspiratie? Lees onze reviews dan eens.

Ben jij ooit op een van de campings van het jaar 2017 geweest?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *