Dit zijn de Caravan en Camper van het Jaar 2021

Het is oktober en dus tijd voor de verkiezing van de ANWB Caravan en Camper van het Jaar 2021. En Love2camp zat weer in de jury! Wil je weten wie de winnaars zijn? Lees dan snel verder!

De titel ANWB Caravan van het Jaar 2021 gaat naar de Adria Adora. ANWB Camper van het Jaar 2021 is de alkoof Eura Mobil Activa One 650 HS. Zowel de caravan als de camper heeft een eigen jury, die bestaat uit ervaringsdeskundigen en journalisten. De jury heeft onder meer gekeken naar innovatie, bouwwijze en gebruikte materialen, het ontwerp van het in- en exterieur, afwerking, uitrusting, originaliteit, technische kwaliteit van het kampeermiddel, de gebruiksmogelijkheden en de prijs-kwaliteitverhouding.

Adria Adora: Caravan van het Jaar 2021

De hele Adora-serie van Adria heeft voor het nieuwe jaar een upgrade gekregen. De caravanserie is van binnen en buiten gemoderniseerd. Je zou er wat van de Astella – Adria’s kruising tussen een tourcaravan en een stacaravan – in kunnen zien. Er zijn elf indelingen van de nieuwe Adora.

De jury roemt onder meer de aerodynamische details zoals de futuristisch ogende voorspoilers en de geïntegreerde handgrepen. Deze zijn goed voor de windafwikkeling en komen de rij-eigenschappen daardoor ten goede. Ook het glasoppervlak, dat van de voorzijde tot ver op het dak loopt, kan op lovende woorden van de jury rekenen. Dat geldt ook voor het elegante en ruimtelijke interieur. Over de keuken staat in het juryrapport: “De keuken onderscheidt zich als een zelfstandig element door een eigen kleurstelling en ontwerp. Praktisch: aan een rondom bevestigde aluminium strip kun je op overal bijbehorende bakjes en legplankjes vastmaken.” Verder vallen de verbeterde bergruimtes en de geoptimaliseerde badkamer – met sfeerverlichting, verwarming, ergonomisch toilet en opklapbare wastafel – op.

De Adria Adora is te koop vanaf 23.995 euro.

Hier vind je een video van de Adria Adora.
Caravan-van-het-Jaar-Adria-Adora

Eura Mobil Activa One 650 HS: Camper van het Jaar 2021

En dan de Camper van het Jaar 2021. Dat is een alkoofcamper, normaal gesproken populair bij verhuurbedrijven. De Eura Mobil Activa One 650 HS is volgens de jury een een goed doordachte alkoofcamper met een lengte van slechts 6,5 meter. Door zijn prijs en het feit dat een B-rijbewijs voldoende is, is dit een camper voor een breed publiek. Uit het juryrapport: “De degelijke bouwwijze uit duurdere camperseries is in dit model onveranderd toegepast. De afwerking van de volledig verlijmde, houtvrije opbouw maakt indruk.” Verder noemt de jury de dubbele bodem met extra bergruimte en plek voor de technische installaties. De camper is tevens geschikt voor winterkamperen vanwege de schuifdeur die een scheiding vormt tussen de de cabine en de goed geïsoleerde opbouw. De bedden in lengterichting zijn te vinden in de opbouw, die bereikbaar is via stevige traptreden. “Een comfortabele rondzit achterin biedt volop zitplek, waarbij het ruimtelijk effect en de rondom geplaatste en geïsoleerde vensters het verblijf onder alle weersomstandigheden veraangenamen.”

De Eura Mobil Activa One 650 HS is verkrijgbaar vanaf 72.950 euro.

Hier vind je een video van de Eura Mobil.

Camper-van-het-Jaar-Eura-Mobil

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *