Dethleffs Coco

Dit zijn ze: de caravan en camper van het jaar 2018

De Kampeer en Caravan Jaarbeurs is vandaag van start gegaan en daarbij hoort natuurlijk de ANWB-verkiezing voor caravan en camper van het jaar. De winnaars zijn de Dethleffs Coco en de Pössl Summit 600 Plus.

De Dethleffs Coco stond al eerder op ons lijstje voor morgen. In onze blogpost over de Caravan Salon kon je lezen dat we deze lichte caravan getipt kregen. Wij gaan dus sowieso met eigen ogen kijken of wij ook zo van Coco onder de indruk zijn. De jury van de verkiezing is dat trouwens wel.

Dethleffs Coco

De Dethleffs Coco kan zelfs vliegen 😉 (foto: Dethleffs)

Uit het juryrapport over de Dethleffs Coco:

“De Dethleffs Coco is het resultaat van een project waar technici uit de hele Hymer-groep hun schouders onder hebben gezet. Met als gezamenlijke doel gewichtsbesparing leveren ze een belangrijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling van caravans voor de nabije toekomst. De caravan blinkt uit in ergonomie en design. Het interieur van de Coco bestaat voor een deel uit modulaire meubelen. Ze zijn dus verplaatsbaar waarmee meteen duidelijk wordt dat ze geen aandeel hebben in de stevigheid van de carrosserie. De opbouw dankt zijn stijfheid aan een combinatie van lichtgewicht materialen en doordachte vormgeving.”
De aanschafprijs van de Dethleffs Coco ligt rond de € 17.500,-.

Pössl Summit 600 Plus: aansprekende buscamper

Pössl Summit 600 Plus

Die andere winnaar: een aansprekende buscamper. (foto: Pössl)

De Pössl Summit 600 Plus hebben wij ook nog niet live mogen aanschouwen. We vinden deze buscamper wel heel aansprekend. Dit zegt de jury in haar rapport: “De Summit 600 Plus is, vergeleken met andere buscampers in dit segment, voorzien van een zeer compleet interieur met doordachte ergonomie en vakkundige afwerking. Afgeronde vormen in het keukenblok en de tafel vergroten de bewegingsvrijheid. De zichtlijnen zijn optimaal door het lage meubelwerk naast het keukenblok. De toiletruimte verander je in een douchecabine dankzij een draaibare wand. Andere pluspunten zijn dakisolatie, luxe vensters, een uitgebreide verwarming, sfeerverlichting, een groot bed en uitgebreide voorzieningen in de cabine zoals een tweede airbag, cruisecontrole en verstelbare stoelen. Tel daarbij de Citroën Jumper als basis met standaard een 2.0 liter Euro-6 BlueHDi-dieselmotor met maar liefst 163 pk en je hebt een winnaar.”
De aanschafprijs van de Pössl Summit 600 Plus ligt rond de € 54.900,-.

Maar… wie was die jury eigenlijk?

Die bestond uit een vakjury van journalisten en lezers van de Kampeer en Caravan Kampioen. Het tijdschrift is ook de initiatiefnemer van deze verkiezing voor de meest innovatieve caravan en camper.

Bekijk de winnaars op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs

Wil je zelf zien of de Dethleffs Coco en de Pössl Summit 600 Plus de terechte winnaars zijn? Breng dan een bezoekje aan de Kampeer en Caravan Jaarbeurs die nog tot en met zondag 15 oktober is geopend.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *