Camping de Sologne: Doorreiscamping Frankrijk #2 – langs A71

Wij rijden meestal niet in één keer naar onze vakantiebestemming. Soms pakken we een hotel, maar meestal overnachten we op een camping nabij de snelweg. Zo ook dit jaar. Onze eerste reisdag eindigde op Camping de Sologne in Salbris, niet ver van de Franse A71. Een prima doorreiscamping.

Op een vroege zaterdagochtend trok ik de voordeur achter me dicht: vakantie. Vanaf de woensdag erna had ik een camping in Spanje geboekt, maar verder lag niks vast. De eerste dag hoopten we in ieder geval voorbij Parijs te komen. En route!

Camping de Sologne

En route! We hebben vakantie.

Camping de Sologne

Parijs werd zonder problemen gehaald, dus halverwege de middag de temperatuur opliep en de kinderen smeekten om een duik, besloten we op zoek te gaan naar een camping. De eisen: niet te ver van de snelweg én met een zwembad. Na een beetje googlen kwamen we uit bij Camping de Sologne in Salbris. De middelgrote camping ligt op ongeveer 650 kilometer van Utrecht langs van Franse A71.

Camping de Sologne in Salbris.

Camping de Sologne in Salbris.

De ontvangst was zeer vriendelijk. De Franse dame achter receptie was goed gemutst en sprak bovendien heel goed Engels. Ze wees ons een mooi plek aan de oever van het naastgelegen vismeer.

Doorreiscamping met zwembad

Zwemmen is in de visvijver verboden, maar gelukkig heeft Camping de Sologne een zwembad. Nou ja, zwembadJE. Maar de kids waren allang blij dat ze even konden plonsen en wij vlijden ons aan de rand in de ligstoelen.

zwembad Camping de Sologne in Salbris.

Klein, maar fijn. Even plonsen.

In het dorpje Solbris was weinig te beleven, dus wij besloten ‘s avonds op de camping wat te eten. Dat was prima en betaalbaar. Na een warme douche in het wat verouderde, maar schone sanitairgebouw, gingen we niet te laat op een oor.

Sanitairgebouw Sologne

Het sanitairgebouw. Schoon én warme douches.

Baquette uit de machine

De volgende ochtend werden we al vroeg gewekt door gekwetter. Rond de caravan had zich een eendenfamilie verzameld. Reuze gezellig. Lang hebben we niet van hun gezelschap genoten, want het was aankoppelen en wegrijden.

Broodmachine Sologne

Even een broodje trekken?

Camping de Sologne heeft geen winkeltje. Wél kun je verse baquettes en croissants uit een broodmachine halen. Of ze inderdaad vers waren weet ik niet, want ik had in het dorpje een Boulanger gespot. Daar stopten we en dat was een goede keuze. Met een zak vol warme croissantjes en pain au chocolat vervolgden we onze weg. Op naar nieuwe avonturen. En Camping de Sologne? Het zou zomaar kunnen dat we daar nog eens terugkeren, want het is voor ons een prima doorreiscamping. Oh ja, voor een nachtje betaalden we ongeveer 25 euro.

Heb jij nog een goede tip voor een doorreiscamping langs de Franse A71? Laat het ons weten!

Mobiel kantoor Kip Caravan
ANWB Camper en caravan van het jaar 2021
camping van het jaar
Fietsen Slovenië
Ons Buiten
Camping Le Phare Honfleur
3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *