auto

Een autovakantie: you love it or you hate it

Met de auto op vakantie: je houdt er van of je vindt het verschrikkelijk. I love it (meestal) en hier leg ik uit waarom.

Toegeven, in de week voor we vertrekken vliegt het me soms aan. Vooral ‘s avonds, net voor ik ga slapen, vraag ik me af waarom we in vredesnaam ons hele hebben en houden inladen om kilometers asfalt weg te rijden. De ongelukken die regelmatig de krant halen, maken me er niet geruster op. Voor elke vakantie laten we onze auto dan ook uitgebreid checken. Dat geeft weer een geruster gevoel. Pas als we in de auto zitten en de eerste kilometers hebben afgelegd, heb ik weer volop vertrouwen. Wij komen er wel!

Met de auto reizen vind ik gezellig. We nemen lekkere hapjes en drinken mee voor onderweg. Terwijl de jongens achterin een film kijken of een spelletje spelen, hebben wij alle (echt álle) tijd om uitgebreid bij te praten. Naarmate de kilometers vorderen, zien we het landschap veranderen en langzaamaan wordt het steeds meer vakantie. Tweehonderd kilometer is voor ons een eitje. Die tikken we zo weg.

PICT4255

Reizend met de auto zie je de mooiste plekjes, zoals dit super blauwe meer.

Voldoende rust is belangrijk voor ons en voor de jongens. Onderweg stoppen we regelmatig op parkeerplaatsen waar we even kunnen lunchen aan een picknicktafel, onze auto volgooien en zelf bijtanken met koffie. Het is helemaal fijn als er een speeltuintje is waar de jongens even kunnen uitrazen. Zijn in het hoogseizoen alle picknicktafels bezet, dan zetten we de jongens gewoon op de vouwwagen met hun broodje en drinken. Na een half uur zijn we weer helemaal klaar voor de volgende kilometers.

Met de auto reizen geeft een gevoel van vrijheid. Tegenwoordig wel iets minder omdat we in het hoogseizoen echt campings moeten reserveren. Toch is het fijn om te kunnen stoppen waar we willen en om de auto op de plek van bestemming bij ons te hebben. Wat is het toch leuk om mooie steden in de omgeving te bezoeken.

IMG_1009

Wachten voor het tolstation (nog voor we onze tolbadge hadden).

Natuurlijk zijn er ook nadelen: wegpiraten, files, kinderen die het zat zijn of een TomTom die aangeeft dat je 300 kilometer rechtdoor moet -zucht-. Autoreizen duren soms lang, héél lang. En regelmatig is de snelweg zo eentonig dat zelfs een tolstation een welkome afwisseling is (zie ook deze review over de tolbadge). Onze maximale reisafstand is dan ook 1500 kilometer. Dat reizen we natuurlijk niet in één keer, maar verder willen we niet gaan met de auto. We moeten tenslotte ook nog terug. Onderweg kiezen we voor doorreiscampings met zwembad en stoppen we niet te laat in de middag zodat we ook nog even kunnen relaxen.

De planning voor de zomervakantie van 2016 is in de maak. Waarschijnlijk bezoeken we in Italië meerdere campings. Natuurlijk hoort daar ook het uitstippelen van de reis bij. Nog maar zeven maanden wachten!

Dit vind je misschien ook leuk:

Hielkloven op de camping
Gênante campingmomenten
Romantiek op de camping
Mrs. Perfect
Mr. Perfect
7x privacy op de camping
Jarig zijn op de camping : zo doen wij dat
5 tips voor een nóg fijnere kampeervakantie
8 redenen waarom je echt moet gaan kamperen (echt!)
Zwanger kamperen (wel even goed voorbereiden)
‘Plakkinderen’ op de camping
Opvoeden op de camping: pokerface mee
Negen types die je op elke camping tegenkomt

[su_button url=”https://www.facebook.com/Love2camp.nl/” style=”flat” background=”#e86030″ size=”7″]Like Love2camp op Facebook! »[/su_button]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *