Beerze Bulten kampeerplaats

Een caravan: de vuurdoop

Het voelt een beetje als een zwangerschap. 9 maanden geleden schaften we een caravan aan. Nog voordat we er ook maar een nacht in hadden geslapen, verdween hij in de winterstalling. Maanden fantaseerden we hoe hij er ook alweer uit zag, wat we nog moesten aanschaffen en vooral hoe het ons zou bevallen. Afgelopen weekend was het eindelijk zover: de eerste kampeertrip mét caravan.

De weergoden voorspelden veel regen. Uit voorzorg kozen we een camping waar het ook met slecht weer goed vertoeven zou zijn: Beerze Bulten (binnenkort een review). In de loop van de ochtend kachelden we keurig met negentig kilometer per uur richting Ommen. De eerste beproeving volgde middenin het dorp, waar we moesten keren (!) omdat de weg was afgesloten. Met klotsende oksels, maar zonder kleerscheuren arriveerden we korte tijd later op de camping.

eerste keer kamperen caravan

De caravan staat. Nu de voortent nog…

Daar stond ons de volgende uitdaging te wachten: de caravan veilig over de smalle weggetjes manoeuvreren naar de plek die ons was toegewezen. Ook dat lukte, en binnen afzienbare tijd stond ons reispaleis op zijn plek. Het opzetten van de voortent was daarna een eitje. Binnen het uur stond het gevaarte en dat vind ik helemaal niet slecht voor een eerste keer.

eerste keer kamperen caravan

Gelukt!

Over de dagen die volgden kan ik kort zijn. Het was namelijk geweldig. We sliepen heerlijk, dankzij het kacheltje was het heerlijk warm en voor de nachtelijke plasjes konden we op een gewoon toilet zitten. Vergeet mijn ode aan de toiletemmer: lang leve het caravantoilet.

Het eerste kampeerweekend met de caravan is dus uitstekend bevallen. Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar de vakanties die gaan komen.

Ben jij er dit, nog prille, kampeerseizoen al op uitgetrokken met tent, vouwwagen of caravan?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *