Roompot Kustpark Texel

Een chalet op Kustpark Texel

Is de camping echt zo leuk als de website doet vermoeden? Het is iets wat veel kampeerders willen weten. Wij willen daar graag bij helpen en reviewen elke camping die we hebben bezocht. We hebben een aantal bekenden gevraagd hetzelfde te doen. Dit keer Love2camp-vriend Diederik. Afgelopen zomer vierde hij vakantie op Kustpark Texel. Dit is weliswaar geen camping, maar omdat hij in een chalet logeerde zien we dat door de vingers. Hier lees je hoe het hem is bevallen.

Texel: Het Ibiza van het Noorden. Zo gauw je op de boot stapt of rijdt heb je meteen dat vakantiegevoel. Het is maar twintig minuten varen, maar je bent meteen met vakantie.

Kustpark Texel van Roompot

Midden op het eiland, tussen Den Burg en De Koog ligt Kustpark Texel van Roompot. Hier kan je terecht in een chalet of in een villa. Wij waren met drie personen en verbleven in een chalet. Deze was wat verouderd qua inrichting, maar Roompot is een inhaalslag aan het maken en is de chalets aan het opknappen, dat is geen overbodige luxe.

Zwembad Kustpark Texel

Een dagje geen strandweer? Geen nood, Kustpark Texel heeft een prima zwembad.

De chalets liggen ver van het centrale gedeelte af, dus ik was blij dat ik de fietsen had meegenomen. Met de fiets kan je overal tussendoor en ben je nog vrij snel bij het centrale gedeelte, waar ook het zwembad is. Dit is overigens prima. Een extra kaartje kopen voor het zwembad is wel prijzig, dat kost, €9,50 voor een dag. Maar als gast van het park krijg je uiteraard kaartjes voor het zwembad. Rond het centrale gebouw is voldoende te beleven. De ouders kunnen op het terras genieten van een versnapering, terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin. Ook kan er een potje midgetgolf worden gedaan of een balletje worden geslagen op de tennisbaan. Voor de oudere jeugd is er een mogelijkheid om te laserquesten.

Dansen met Koos Konijn

Kustpark Texel beschikt over een prima animatieteam. Er zijn dagelijks activiteiten. Overdag voor de kleintjes en de jeugd, in de avond voor de volwassenen. Kinderen kunnen zich vermaken in de knutselclub, met een speurtocht, of dansen met Koos Konijn.

Dansen met Koos Konijn.

Dansen met Koos Konijn.

Een minpuntje zijn de wegen op het park. Die vind ik niet altijd overzichtelijk. Je kan slecht de zijwegen inkijken en met kinderen die wel kunnen fietsen maar nog geen geoefende verkeersdeelnemers zijn, is het af en toe je hart vasthouden en hopen dat er niets van rechts komt. Gelukkig rijden de auto’s op het park bijna allemaal stapvoets, iedereen houdt hier rekening met kinderen. Maar wat hagen snoeien zou geen kwaad kunnen.

Op de fiets naar Ecomare, het Juttersmuseum en het strand

In de omgeving valt genoeg te beleven. Vanaf het park ben je in een paar minuten in De Koog of in Den Burg. Ecomare of het Juttersmuseum zijn aan te raden en liggen op fietsafstand. Ook het strand is prima te bereiken. Zowel met de fiets als met de auto. Kies je voor dat laatste, dan moet je wel betalen voor het parkeren. Tip: Er is een jaarkaart te koop voor €20. Daarmee kan je overal op Texel parkeren. Verder is een bezoek aan de vuurtoren de moeite waard, of de terugweg dan een ijsje eten bij IJsboerderij Labora. Voor wie van vliegen houdt kan een bezoek brengen aan het vliegveld. Bij mooi weer is het een komen en gaan van vliegtuigen en kan je parachutespringers naar beneden zien komen.

Kustpark Texel

Fietsen mee en gaan! Veel bezienswaardigheden liggen op fietsafstand.

Een bezoek aan het Kustpark Texel is aan te raden. Het is mooi gelegen in de bossen. De Wifi in de chalets is prima. Als de chalets zijn gemoderniseerd, wordt het nog aangenamer verblijven.

Ben jij weleens op Kustpark Texel geweest? Zo ja, wat vond je ervan?

MEER CAMPINGREVIEWS OP LOVE2CAMP

[su_button url=”https://www.facebook.com/Love2camp.nl/” style=”flat” background=”#e86030″ size=”7″]Like Love2camp op Facebook! »[/su_button]
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *