Een fijn slippertje op de camping

Zoals snowboots horen bij de wintersport, horen slippers bij de zomervakantie. Zeker op de camping zijn flip flops onmisbaar. Gelukkig is er voor ieder wat wils. Of je nu kiest voor comfortabele Birkenstocks of modieuze Ipanema’s, op de camping kan het allemaal.

Zodra de temperatuur omhoog gaat en de zon zich wat vaker laat zien beginnen mijn tenen te kriebelen. Alsof ze voelen dat ze spoedig het daglicht te zien krijgen. De sokken en laarzen gaan de kast in en de sandaaltjes en slippers komen weer tevoorschijn. Ik heb ze in vele soorten en kleuren. Gelukkig nemen ze weinig plaats in, dus naar de camping neem ik minimaal vijf paar mee.

Praktisch
In mijn bagage zitten in ieder geval mijn roze Crocs-exemplaren. Lees even verder voor je hard gaat lachen of juist vol afschuw doorklikt. Net als jij vind ik ze namelijk ook echt heel erg lelijk. Je zult je meteen afvragen waarom ik ze dan toch meeneem. Het antwoord is simpel: Om mee te douchen. Ik besloot hiertoe na een fikse glijpartij in het sanitairgebouw. Daar lag ik languit tussen de wastafels. Hoewel aan mijn voeten hele hippe slippers prijkten was het toch een tamelijk gênante en, bovendien, pijnlijke ervaring. Toen besloot ik: douchen doe ik alleen nog op slippers met een profielzool.

Ipanama's: Vrolijk en comfortabel

Ipanama’s: Vrolijk en comfortabel

Favoriet
De andere slippertjes die ik meeneem naar de camping zijn vooral leuk. Versierd met kraaltjes, grappige details of gevlochten bandjes en in veel verschillende kleuren. Bij ieder jurkje heb ik wel een stel dat matcht. De Braziliaanse Ipanema’s zijn veruit favoriet. Ze zijn leuk en zitten heerlijk. Ik heb er al heel wat kilometers op afgelegd.

Birkenstock-hype
Ik heb het zo lang mogelijk geprobeerd uit te stellen, maar bij een blog over slippers ontkom je er niet aan: Birkenstocks. Hele volksstammen lopen erop, maar ik heb de hype nooit begrepen. Zo lelijk vind ik ze. Vriendinnen zweren inmiddels bij het ergonomisch gevormde schoeisel, maar ik kan er gewoon niet aan wennen. Al een paar keer heb ik in een winkel met een gizeh (alleen die naam al) aan mijn voet gestaan, om prompt weer huiswaarts te keren met nog een paar Ipanema’s. Ik heb me er inmiddels maar bij neergelegd. De Birkenstock en ik zijn niet voor elkaar gemaakt.

Birkenstock: Comfortabel en... daar is eigenlijk alles wel mee gezegd.

Birkenstock: Comfortabel en… daar is eigenlijk alles wel mee gezegd

En dan nog dit
Hoe leuk je slippertjes ook zijn, met eeltvoeten en onverzorgde teennagels zien ze er meteen heel wat minder florissant uit. Terwijl je met een laagje vrolijke lak op je teennagels zelfs de meest comfortabele Birkenstocks nog wat cachet kan geven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *