Een nieuwe slaapzak! (na ruim 20 jaar…)

Met de kampeervakantie nu wel heel erg in zicht, besloot Marije onlangs last minute dat het tijd is voor een nieuwe slaapzak. Hoe toevallig is het (echt!) dat Coolblue ons mailde dat ze graag een Nomad-slaapzak wilden toesturen voor een review. Daar zeiden we natuurlijk geen ‘nee’ tegen.

Even een korte terugblik: toen ik een jaar of dertien was, kocht mijn moeder gloednieuwe (en destijds dure!) slaapzakken voor ons gezin. Inmiddels heb ik de mijne al ontzettend vaak gebruikt en nu slaapt een van onze jongens er in als we kamperen. De ander ligt in een beduidend goedkopere slaapzak die ik jaren geleden ooit ergens op de kop tikte. Omdat het kwaliteitsverschil tussen beide slaapzakken nu wel erg duidelijk wordt en we natuurlijk niet over tien jaar willen horen dat een van onze boys vroeger werd voorgetrokken, ging ik op jacht naar een andere slaapzak. Die jacht begon bij moeders thuis. Want ik wilde haar slaapzak wel even inpikken. Nou, die kan ze dus thuis houden, want daar was de mail van Coolblue. Deze week kwam de beroemde blauwe doos met daarin de slaapzak.

Nomad slaapzak

Op naar de volgende 20 jaar?

De slaapzak is een Nomad Blazer Classic in de kleur Dark Navy/Dark Sand. De toevoeging Classic zou wel eens een hele goede kunnen zijn, ontdekte ik bij het uitpakken. Hij is namelijk net zo stevig als onze oude vertrouwde slaapzak die ik dus al 20+ jaar heb. En dat vind ik fijn, want dit lijkt dus ook een slaapzak die even zoveel jaren meekan. Dit betekent tegelijkertijd wel dat je deze slaapzak niet mee hoeft te nemen als je gaat backpacken. Maar voor een kampeervakantie zoals de onze, in de Alpen Kreuzer, lijkt hij perfect. Hij komt trouwens in een donkerblauwe zak met draagriem.

De kleuren zijn eveneens mooi klassiek. Donkerblauw van buiten en een zandkleur van binnen. Binnenin vind je ook nog een afsluitbaar zakje om bijvoorbeeld kostbaarheden in op te bergen. In het geval van onze jongens zou het zomaar kunnen zijn dat ze hun Nintendo DS er in verstoppen om er ‘s nachts stiekem mee te spelen 😉

Nomad slaapzak

De binnenzijde met links het afsluitbare vakje. 

Geen bibberend kind meer

De katoenen slaapzak is 210 centimeter lang, 80 centimeter breed en heeft een vulling van kunstvezel. De ritsen zijn twee kanten op te gebruiken. En mochten er toch een paar druppels regen op vallen dan is dat geen probleem, want de stof is waterafstotend. De Nomad is een tweeseizoenenslaapzak, wat betekent dat hij geschikt is voor nachtelijke temperaturen tussen de 0°C en 10°C. Fijn, want als kampeerders weten we dat het ‘s nachts in de vouwwagen behoorlijk koud kan worden. Onze oudste zoon was begin juli (toen het overdag bloedheet was) de onfortuinlijke die in onze cheape slaapzak sliep. ‘s Nachts kwam het arme kind bibberend tussen ons in liggen omdat hij het zo koud had. Ik verwacht dat hij daar komende jaren geen last van heeft.

Wie mag er in slapen?

Nomad slaapzakMijn vriend zag trouwens meteen een probleem: want wie van de boys mag nu in deze gloednieuwe slaapzak bivakkeren? Wel, daar komen we vast wel uit. Wij gaan de Nomad de komende weken eens goed testen tijdens onze kampeervakantie in Oostenrijk en Kroatië. Wat we er van vonden, lees je binnenkort in een van onze vakantieverslagen.
Advertisement

Ben jij nu al geïnteresseerd in deze Nomad Blazer Classic? Dan kan je hem vinden via deze link.

Mobiel kantoor Kip Caravan
ANWB Camper en caravan van het jaar 2021
camping van het jaar
Fietsen Slovenië
Ons Buiten
Camping Le Phare Honfleur
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *