caravantrekker

Even voorstellen: Menno van Caravantrekker

Als er één website een must is voor (toekomstige) caravanbezitters dan is het wel Caravantrekker. Want je zult maar een pareltje van een caravan hebben, maar er niet mee weg kunnen omdat je auto dat simpelweg niet trekt. Of halverwege dat Alpenweggetje stil komen staan, omdat je de berg niet meer op komt… Op Caravantrekker kun je exact bekijken wat je auto goed en veilig kan trekken. Menno is de drijvende kracht achter deze handige site. Tijd voor kennismaking.

Wie is Menno?
Ik ben een echte caravanner. Mijn hele leven al heb ik een passie voor het reizen met caravans. Als klein kind zat ik op de achterbank bij mijn ouders op weg naar Griekenland, wat met de caravan toen nog een hele onderneming was. Vanaf 1965 gingen we ook met de caravan op wintersport. Ik herinner me nog dat mijn slaapzak zat vastgevroren aan de wanden van de caravan.

Menno, de drijvende kracht achter Caravantrekker.

Hoe is Caravantrekker ontstaan?
Weekenden breng ik vaak door bij de NCC (Nederlandse Caravan Club). Tijdens die weekenden leerde ik Bert kennen die namens de NCC zat in de jury van de ‘Trekauto van het Jaar’-verkiezingen. Uiteraard praat je dan heel wat af over wat wel en wat geen goede trekauto is. En aangezien ik toen (1998) ook webmaster was van de NCC-website zijn we begonnen met informatie over trekauto’s op de site te zetten. Bovendien wilden we graag objectief kunnen vaststellen wat de prestaties van auto’s met een caravan zijn.

Caravantrekker

Naast mijn baan als (onderwijs)wetenschapper ontwikkelde ik een model waarmee we op internet konden bepalen of een combinatie tussen auto en caravan een goede was. In 2004 hebben we Caravantrekker opgericht om van onze hobby ook ons beroep te maken.

caravantrekker
Waarom is een goede auto-caravancombinatie zo belangrijk?
Een goede combinatie is echt niet alleen een kwestie van geld voor zoveel mogelijk pk’s en een grote auto. Met een kleine auto kan je ook heel veel reisplezier beleven als je er een goede bijpassende caravan achter hangt. Weet je dan ook nog hoe je er mee om kan gaan dan is de reis zelf ook nog ontspannend. Het rondreizen met een auto en caravan is dan veel comfortabeler dan veel mensen denken. Een trend die je nu ziet is dat veel mensen overstappen op een camper, omdat ze denken dat dit het ideaal is. Ik ben er echt van overtuigd dat een goede combinatie gemakkelijker en comfortabeler rijdt en reist dan menig camper. Mits je jezelf geschoold hebt in het ermee omgaan en de juiste spullen hebt aangeschaft. Via Caravantrekker proberen we daaraan bij te dragen.

Op vakantie met de caravan

Waar moet je aan denken als je een caravan koopt?
Als je er voor het eerst één aanschaft is het heel belangrijk dat je weet wat je ermee wil gaan doen en wat je van een caravanvakantie verwacht. Het maakt voor de combinatie tussen auto en caravan natuurlijk een groot verschil of je de caravan als ‘verhuiswagen’ alleen wilt verplaatsen van thuis naar een camping in Spanje, of dat je met je caravan een (rond)reis maakt en bijna dagelijks onderweg wilt zijn en daarbij ook de hoogste bergen over wil. Maar ook als je alleen maar ‘verhuist’, bepaal dan wat je verwacht van je combinatie. Hoe snel wil je kunnen rijden? Wil je met 110 km/u veilig(?) de autoroute afrazen en wil je niet hoeven terugschakelen bij een helling dan moet je een andere auto of caravan aanschaffen dan als je het geen probleem vindt om gewoon tussen de vrachtwagens naar je vakantiebestemming te rijden.

caravantrekker

Zonder problemen de bergen door.

Hoe kan Caravantrekker helpen bij het maken van de juiste keuze?
Je kan alleen een tegenvallende aanschaf doen van een trekauto of caravan als die niet doet of kan wat je ervan verwacht. Niet of het een goede of slechte trekauto is. Ik heb heel veel plezier van een trekauto gehad die helemaal niet zo’n goede trekauto was, maar dat verwachtte ik ook niet. Het grote voordeel van Caravantrekker is dat je van tevoren en objectief en onafhankelijk oordeel krijgt over je combinatie. En of goed dan goed genoeg is, moet je aan de hand van je wensen en eisen zelf bepalen. Daar kunnen verkopers uit de showroom en zelfs ervaringen van gebruikers op internet je maar moeilijk bij helpen. Zo zie ik vaak dat de keuze van een caravan in de showroom zelden rationeel gemaakt wordt.

Een grote, luxe caravan of toch maar niet?

Een grote caravan ziet er heel mooi uit, maar tel voor jezelf eens hoe vaak je met je hele gezin binnen moet zitten. Als dat misschien een paar keer per jaar is, moet je dan daarvoor een grotere duurdere caravan aanschaffen die minder lekker rijdt? Soms is ‘kamperen’ en je behelpen met beperkte middelen veel leuker dan beschikken over alle luxe. Ik weet nu nog dat 50 jaar geleden mijn slaapzak was vastgevroren aan de wand, maar ben echt de meeste andere keren vergeten…

Wil je weten of jouw auto-caravancombinatie veilig is? Ga dan snel naar caravantrekker.

Dit vind je misschien ook leuk:

Martine’s caravan-pimpproject
We zijn er bijna!: Technisch begeleider Cees geeft tips
We zijn er bijna! – interviews met Martine van Os
Love2camp ging naar caravantraining + vlog

[su_button url=”https://www.facebook.com/Love2camp.nl/” style=”flat” background=”#e86030″ size=”7″]Like Love2camp op Facebook! »[/su_button]

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *