Fan van de dakkoffer

Mijn lief kan inpakken als de beste. Een grote tent, luxe stoelen, een koelkastje en mijn schoenen; allemaal kreeg hij het met gemak in ons kleine 205’je. Maar toen kwamen er kinderen. En al snel bleek dat de hoeveelheid bagage die zij met zich meebrachten sneller groeide dan het formaat van de auto. Dus we moesten eraan geloven: de dakkoffer.

Het was best even slikken toen we ontdekten dat alles wat we mee wilden nemen bij lange na niet in onze, inmiddels wat grotere, auto zou gaan passen. Gelukkig kwamen we ruim voor vertrek tot dat besef. Een bagagewagentje wilde mijn wederhelft echt niet, maar een koffer op het dak, dat kon nog wel. Via Marktplaats tikten we voor zeventig euro al snel een keurig exemplaar op de kop.

IMG_0739

Ruimtelijk inzicht is nooit mijn sterkste kant geweest, dus ik kon totaal niet inschatten wat er allemaal in het ding zou gaan. Zo groot leek hij mij niet. Maar lief stelde me gerust, we zouden er genoeg in kwijt kunnen. En, ik zeg dit niet graag, hij kreeg gelijk. Meer dan dat zelfs, want iedere vakantie weer ben ik verbaasd als ik zie hoeveel er in die dakkoffer past.

Luchtbedden, slaapzakken, dekbedden, luxe standenstoelen, een opvouwbare bolderwagen, parasol en zelfs nog meer. Allemaal gaat het erin. Dit betekent dat we in de auto plek hebben voor al het speelgoed van de kids, en dat ik net zoveel schoenen en slippers mee kan nemen als ik wil. Je begrijpt, ik ben fan van de dakkoffer!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *