Festivalkamperen (3)

Het festivalseizoen is aangebroken. Pinkpop, Indian Summer, Bospop, Lowlands, Dance Valley, de komende maanden is er voor ieder wat wils. Op veel meerdaagse festivals kun je kamperen. Waar moet je rekening mee houden en hoe bereid je je voor op een festivalcamping? Deel 3: camping beauty

Bezoek je binnenkort een festival en blijf je kamperen? Dan ben je vast al bezig met de voorbereidingen. Wat neem je mee en wat juist niet? Wij helpen je een handje. Eerder gaven al tips welke kampeerspullen je (niet) mee moet nemen en wat voor kleding handig is. Ook over de inhoud van je toilettas moet je goed nadenken als je gaat festivalkamperen. Hoe kom je met zo min mogelijk moeite zo goed mogelijk voor de dag?

Douchen? Vergeet het maar!
Tenzij je lang in de rij wilt staan voor een paar druppels koud water op je lijf. Douchegel kun je dus wel thuis laten. Natuurlijk wil je je lekker opfrissen na een dag te hebben gefeest. Natte washandjes zijn daarvoor echt een aanrader. Die van Zwitsal ruiken ook nog eens heerlijk. Ook om de intieme zone op te frissen zijn er fijne doekjes. Niet onbelangrijk als je nog iets van plan bent…

Proefverpakkingen zijn heel handig!

Proefverpakkingen zijn heel handig!

Verzorging
Natuurlijk wil je ook niet zonder je favoriete crèmepjes. En guess what? Dat hoeft ook niet. Vrijwel ieder merk heeft wel monstertjes. Blader de tijdschriften door en wie weet zit jouw smeersel er wel bij. Hetzelfde geldt overigens voor bodylotion. Ook daarvan vind je vast wel ergens een proefverpakking. Zo niet, trek dan stoute schoenen aan en vraag of de parfumerie er een voor je heeft. Als je er toch bent, vraag dan ook een monstertje van een lekker geurtje!

Haar
Douchen zit er waarschijnlijk niet in, dus haren wassen wordt lastig. Een beetje droogshampoo geeft je misschien toch nog een schoon gevoel. Laat je krul- of stijltang thuis. Op de festivalcamping heb je waarschijnlijk geen stroom, dus je kunt hem toch niet gebruiken. hippie hairTenzij je een exemplaar hebt dat op batterijen werkt natuurlijk. Maar dan nog is het de vraag of je ‘s ochtends zin hebt om je haren te stylen, terwijl je in plaats daarvan een half uurtje langer zou kunnen slapen. Op een festival is een rommelige coupe hartstikke hip. Heb je kort haar? Modeleer het met een flinke klodder gel of wax. Voor vrouwen met lang haar zijn er legio mogelijkheden. Een simpele staart, een ingewikkelde vlecht of gewoon lekker los met een haardband, speldje of hippe bloem. Hier zie je een aantal voorbeelden. Heb je echt een bad hairday? Moffel je lokken dan weg onder leuke hoed of baseball cap.

Make-up
Als je echt een natural beauty bent, zeg ik: thuislaten. Makkelijk gezegd, want zelf ga ik echt mijn tent niet uit zonder op zijn minst een laagje mascara. Kies op een festival wel altijd voor een waterproof variant. Ook voor een oogpotlood en lipgloss heb je vast nog wel plek in je bagage en een camouflagestift (om je wallen weg te werken) neemt ook niet zoveel plek in. Hou je make-up wel een beetje natuurlijk: op een festival hoef je er niet bij te lopen alsof je naar een gala gaat.

Vergeet niet…
Dat een lach nog altijd je mooiste accessoire is. Niemand loopt er tijdens een festival op zijn best bij. Als je uitstraalt dat je geniet let er echt niemand op je ongestylde haren en minder netjes aangebrachte make-up. Veel plezier!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *