Fijne apps voor op de camping

Op de camping laten wij onze smartphone het liefst zoveel mogelijk links liggen. Maar af en toe halen we hem toch tevoorschijn en wel voor deze apps, waar we op de camping veel plezier aan beleven.

Sterren kijken met Star Walk
€2,99 voor iOS en Android

Samen voor de tent, kaarsje aan, een gevuld glas en een heldere sterrenhemel. Hoe heerlijk is het om je even achterover te leunen in je campingstoel en sterren te kijken? Het sterrenbeeld Grote Beer, waarvan het helderste deel ook bekend staat als ‘steelpannetje’, kennen we allemaal. Maar kan je ook de Eenhoorn aanwijzen? Met de app Star Walk houd je je telefoon in de richting van de hemel en zie je precies waar welke sterrenbeelden zich bevinden. Natuurlijk is een avondje sterren kijken zonder mobiel ook een optie.

FlightRadar 24

Vliegtuigen spotten met FlightRadar24
€3,99 voor iOS en €3,59 voor Android

Nog geen pijn in je nek van het naar boven turen? Mooi, dan is de app FlightRadar24 iets voor jou. Onderuit gezakt in onze onze stoel vinden we het heerlijk om vliegtuigen voorbij te zien gaan en ons af te vragen waar ze nu eigenlijk naartoe gaan. Deze app laat je zien waar de vliegtuigen vandaan komen en wat hun bestemming is. Maar dat is niet het enige. De app bevat ook informatie over hun vertrek- en aankomsttijd, hun vlieghoogte, het type vliegtuig, de snelheid en nog veel meer. Goed voor een uurtje vermaak.

Tent staat superstrak dankzij WeatherPro
€2,99 voor iOS en Android voor de Pro-versie of gratis voor iOS en Android 

WeatherPro 2Niets zo vervelend als net rustig voor je tent zitten en overvallen worden door een hoosbui. Of na een dagje weg bij de camping terugkomen en ontdekken dat je (voor)tent half is weggewaaid. Met de weerapp WeatherPro hou je als een baas de weersverwachtingen in de gaten. Komt er een fikse bui? Dan zet je de luifel wat lager en de stoelen binnen. Wordt er een storm voorspeld? Hoppa, wij spannen een extra lijntje. WeatherPro heeft ons al voor meerdere weerdrama’s behoed. Wij hebben de Pro-versie, maar er is ook een gratis versie.

 

 

Google translateFluente Italiano met Google Translate
Gratis voor iOS en Android

Kamperen in Nederland is leuk, op overzichtelijke afstand én makkelijk qua taal. Maar ga je toch naar het buitenland, dan is het best fijn om een woordje over de grens te spreken. Al is het maar Il conto, per favore na die heerlijke pizza. Af en toe weten we het even niet meer of halen we Frans/Spaans/Italiaans door elkaar en dan is de app Google Translate een uitkomst. Proprio vero.

Lekker lezen in de VakantieBieb
Gratis voor iOS en Android

Momenteel is hij nog gesloten, maar aan het begin van de zomervakantie gaat de VakantieBieb weer open. Deze app is een initiatief van de Bibliotheek. In de VakantieBieb vind je een selectie ebooks en tijdschriften voor volwassenen en kinderen. De app is beschikbaar voor smartphones en tablets. Love2camp loves2read dus wij worden erg blij van dit leuke initiatief!

VakantieBieb

Welke apps gebruik jij op de camping?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *