Geen buitenlandse vakantie voor veel Nederlanders

Ga jij deze zomer in het buitenland kamperen? Dan kom je waarschijnlijk minder Nederlandse toeristen tegen dan je bent gewend. Uit een onderzoek van EenVandaag onder ca. 29.000 mensen blijkt namelijk dat veel Nederlanders deze zomer thuis blijven of in eigen land vakantie vieren. Ook vertellen we wat de Love2camp-vakantieplannen zijn.

Natuurlijk ligt dat allemaal aan de onzekerheid rondom het coronavirus. Veel landen in Europa openen vanaf volgende week weer hun grenzen, maar daar zijn natuurlijk regels én risico’s aan verbonden. Zo gaf premier Rutte vorige week in zijn persconferentie aan dat Nederland toeristen niet terughaalt bij een eventuele coronamaatregelen in hun vakantieland. “Als er ergens een uitbraak is, kan code geel zomaar weer oranje worden”, zei Rutte. Volgens hem gaat Nederland niet repatriëren omdat vakantiegangers nu immers weten wat de risico’s zijn.

Love2camp caravan

De Love2camp-caravan blijft dit jaar in Nederland.

Alle specificaties

Uit het onderzoek van EenVandaag blijkt dat 48 procent van de ondervraagden niet op vakantie wil gaan. Een derde (33 procent) wil wel gaan. Daarvan blijft 42 procent in eigen land, 55 procent hoopt naar het buitenland te reizen en 3 procent weet het nog niet. Van de vakantiegangers in spe is 20 procent van plan om een land te bezoeken waar de risico’s vergelijkbaar zijn met Nederland. Duitsland is bijvoorbeeld populair, net als Frankrijk. Wil je meer weten over het onderzoek? Check dan deze link.

Vakantie buitenland

Dit bord zien we dit jaar sowieso niet.

En wat doet Love2camp?

We draaien er niet omheen: in de zomervakantie gaan we graag naar het buitenland. Spanje (Martine) en Italië (Marije) stonden dit jaar op het programma. Martine heeft haar plannen inmiddels gewijzigd en de Spaanse camping gecanceld. Zij staat deze zomer in Nederland op de camping. Marije had nog niets gereserveerd en wacht het allemaal even af. Het buitenland lonkt, maar het moet wel veilig zijn, niet té ver van huis en de coronamaatregelen in het vakantieland een beetje leefbaar. Het kan dus nog alle kanten op gaan. Misschien wordt het ook Nederland.

Eén ding is zeker: we gaan beiden wel op vakantie. Lekker chillen in de campingstoel 😉

Ga jij deze zomer naar het buitenland?

Check de campings die we bezochten in binnen- en buitenland

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
Camping Sandaya La Côte de Nacre 6
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *