Geen Kampeer & Caravan Jaarbeurs in 2020

Het is geen verrassing, maar wél heel jammer. De Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2020 gaat – vanwege het coronavirus – niet door. 

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht vindt doorgaans in oktober plaats. De organisatie van de beurs is in handen van de branchevereniging KCI (Kampeer & Caravan Industrie). Volgens voorzitter Leo Diepemaat maakt de situatie rondom het coronavirus het niet mogelijk om de beurs dit jaar te laten doorgaan. “Dat is natuurlijk een moeilijk besluit en als brancheorganisatie hebben we die beslissing met pijn in ons hart moeten nemen”, zegt Diepemaat. “Het uitgangspunt van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs – en daarmee ook het succes van de beurs – is altijd geweest dat we met dit landelijke kampeerevent een goede sfeer en beleving willen neerzetten die bij kamperen als lifestyle past én dat we kampeerders en geïnteresseerden een goede afspiegeling willen bieden van kampeermiddelen, toebehoren en accessoires. Met de kennis van nu is die garantie niet te geven.”

Kampeer en Caravan Jaarbeurs

Merken zeggen beurzen af

De afgelasting van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2020 – het zou dit jaar de 56ste editie zijn – komt niet helemaal als een verrassing. Meerdere grote merken hebben al laten weten Europese beurzen dit jaar over te slaan. Zo gaf de Erwin Hymer Group eerder al aan op geen enkele kampeerbeurs te staan. En dat betekent dus dat merken als Hymer, Bürstner, Eriba, Laika, Dethleffs, Carado, Crosscamp, Etrusco, Niesmann+Bischoff, LMC en Sunlight weg blijven. Buscampermerk Pössl heeft de Caravan Salon in september al afgezegd en dat geldt ook voor het luxe campermerk Concorde.

Caravan Salon 2019

Gaat Caravan Salon door?

De Caravan Salon zelf staat nog steeds op de agenda. Wél een weekje later dan in eerste instantie was gepland, namelijk van 5 tot en met 13 september 2020. Of de kampeerbeurs in het Duitse Düsseldorf daadwerkelijk doorgang vindt, is afwachten. Het zou jammer zijn als hij niet doorgaat. Vorig jaar waren we er bij en dat was héél leuk. Hier lees je ons verslag nog eens.

Adria camper

We gingen in 2019 samen met de camper naar Düsseldorf!

Kamperen hartstikke populair

Terug naar de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2020. De editie van 2019 trok een recordaantal van bijna 50.000 bezoekers. Kamperen is hartstikke populair. “Daarom is het extra zuur dat we als bestuur de beslissing hebben moeten nemen om het grootste kampeerevent van Nederland niet te laten plaatsvinden,” zegt KCI-voorzitter Leo Diepemaat. “Daarbij komt dat het organiseren van zo’n grootscheeps landelijk kampeerevent een lange voorbereidingstijd nodig heeft. De beslissing van wel of niet doorgaan hebben we daardoor helaas niet langer kunnen uitstellen.”

De KCI kijkt nu wat wél mogelijk is. “Als alternatief focussen we nu samen met de Jaarbeurs en exposanten-stakeholders op een alternatieve campagne in de nazomer/najaar van 2020″, zegt Diepemaat. “Want kamperen is populairder dan ooit en dat blijven we met heel de branche actief uitdragen. En natuurlijk maken we volgend jaar een grote comeback met Kampeer & Caravan Jaarbeurs in 2021!”

Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2018

Echt jammer!

Aaah, wij vinden het echt jammer dat de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2020 niet doorgaat! Maar daar zijn we vast niet de enige in. Wil je toch een beetje het kampeerbeursgevoel krijgen? Kijk dan nog even naar de Campingtrend Liveshows van vorig jaar, dagelijks vanaf de KCJ. In elke show zie je ons ook nog even voorbijkomen. Natuurlijk vind je daar ook de nieuwste voorpret liveshows. En hier zie je ons verslag van vorig jaar.

kampeer en caravan jaarbeurs

Kijk ons eens gezellig zitten met Jos en Dick William, die je natuurlijk kent van de Campingtrend-liveshows.

Ben jij een trouwe bezoeker van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs?

Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
Camping Sandaya La Côte de Nacre 6
kampeercadeautjes voor in de schoen
Caravanity by Campooz luifel 2
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *