Beentjes in de lucht

Gênante campingmomenten

Dat wij van kamperen houden is wel duidelijk. Toch zijn er van die momenten dat zelfs wij de camping zouden willen verruilen voor een afgelegen hutje op de hei. We onthullen acht van onze gênante campingmomenten. Lees en huiver.

Graag zouden we zeggen dat wij op de camping een Mrs. Perfect zijn. Maar wie Marije en mij inmiddels een beetje kent zal begrijpen dat we bij lange na niet aan haar kunnen tippen. Sterker nog, wij hebben op de camping menig blooper gemaakt. Deze 8 gênante campingmomenten zijn ons niet vreemd.

Marilyn Monroe dress

Toegeven, Marilyn bij Marilyn was het wél charmant.

1. Onbedoeld te veel bloot

In douchehokjes kun je vaak weinig ophangen. Niet zelden gleed mijn schone ondergoed van het te volgepropte haakje op de natte vloer. Daarom ga ik sinds een paar jaar slechts gekleed in een jurkje richting sanitairgebouw. Na het douchen schiet ik het ding weer aan om me vervolgens in de tent helemaal aan te kleden. Meestal heeft niemand er erg in dat ik schaars gekleed over de camping wandel, maar vorige zomer liet ik een aantal mede-kampeerders onbedoeld mijn witte billen zien. Een windvlaag tilde mijn zomerse jurkje a la Marilyn Monroe omhoog. De Hollywoodster keek er wulps bij, maar ik wil niet weten hoe mijn gezichtsuitdrukking was. Ik ga nog steeds alleen in een jurkje richting de douches, maar ik zorg wel dat het een wat strakker exemplaar is.

2. Keukenprinses op de camping

Spaghetti Cadac

Daar ging de spaghetti…

We love2eat, maar op de camping koken we niet uitgebreid. Wij zijn nou eenmaal dol op uit eten gaan en barbecueën. Toch proberen we soms een fatsoenlijke maaltijd in elkaar te flansen.

Inspiratie genoeg sinds Keukenboef Bianca ons van lekkere campingrecepten voorziet. Aan de uitvoering schort het echter nog wel eens. Dat bleek wel tijdens een gezellig etentje met onze campingburen in Millau. Wat een makkelijke maaltijd moest worden ontaarde in… Nou ja, de foto hier rechts zegt volgens mij genoeg.

3. Krak… zei de stoel

Beentjes in de lucht

Oops… Met de beentjes in de lucht…

Na een dagje struinen door Nîmes wilde ik echt even met de beentjes omhoog. Met een koud wijntje (daar is ‘ie weer) in de hand plofte ik neer. Dat was tenminste het plan. De stoel had echter hele andere plannen en het ding zakte door zijn hoeven. Dus daar lag ik. Met de beentjes omhoog, dat dan weer wel.

Heel leuk zo'n witte bikini

Leuk hoor, zo’n witte bikini…

4. Bikinileed

Super blij was ik met mijn nieuwe bikini. Het model was flatterend en de witte kleur stond waanzinnig bij mijn zongebruinde lichaam. Ik had er geen moment aan gedacht dat mijn nieuwe aanwinst weleens door kon schijnen. Dat ontdekte ik pas toen ik hem de eerste keer aanhad. Helaas was dat niet tijdens een rustig dagje aan zee, maar na een duik in een overvol campingzwembad. Oops.

 

5. Onderuit in het sanitairgebouw

slippers

Dit zijn dus van die lekkere glij-slippertjes.

Er was een tijd dat ik gewoon op mijn hippe slippertjes onder de douche stapte. Daar ben ik mee gestopt. Ik besloot hiertoe na een fikse glijpartij in het overvolle sanitairgebouw. Daar lag ik languit tussen de wastafels. Hoewel aan mijn voeten hele hippe slippers prijkten was het toch een tamelijk gênante en, bovendien, pijnlijke ervaring. Toen besloot ik: douchen doe ik alleen nog op slippers met een profielzool.

 6. Privacy op de wc

wc-265279_1280

Gesteun, gekreun en geplons. Bah!

Ik heb geprobeerd deze uit de top 10 te houden, maar eigenlijk kan ik er niet omheen: toiletgeluiden. Ik erger me altijd enorm aan mensen die lekker op hun gemak hun grote boodschap produceren. Niet zelden gaat dat vergezeld van het nodige gesteun en getoeter. Ik kan oprecht zeggen dat ik me er nooit schuldig aan maakte. Tot die ene keer bleek dat mijn darmen het pittige eten van de vorige avond niet zo konden waarderen. Ik wilde wel door de pot zakken.

 

7. Krakend luchtbed

Romantiek op de camping

We wijdden er al eens een blog aan: Romantiek op de camping. Het vereist soms heel wat kunst en vliegwerk om de liefde te bedrijven in een tent, caravan of vouwwagen. Als de buren de volgende dag een opmerking maken over je krakende luchtbed werkt dat niet zo libido opwekkend…

8. Help, een enge man!

afterglow-1729220_1920

Camping in het ochtendgloren. Niks engs aan toch? Ahum.

Ik geef het eerlijk toe: in het donker ben ik een schijterd. Als ik ‘s avonds in mijn eentje naar huis fiets dan heb ik een tempo waar Peter Sagan jaloers op zou zijn. Ook op de camping ben ik geen held. Nachtelijke toiletbezoekjes probeerde ik altijd te vermijden, maar soms is de nood te hoog. Toen ik toch een keer richting sanitairgebouw moest, probeerde ik te genieten van de heldere sterrenhemel. Ik vond mezelf redelijk cool, maar toen ik een vanuit mijn ooghoek een bewegende schaduw zag was ik verre van stoer en gilde de halve camping wakker. Dat de schaduw geen enge man, maar een wapperende handdoek was is eigenlijk te gênant om te vertellen…

Tot zover mijn blunders. Wie durft er nog meer met de billen bloot? Ik ben razend benieuwd naar jullie campingbloopers.

Dit vind je vast ook leuk!

Negen types die je op elke camping tegenkomt
8 redenen waarom je echt moet gaan kamperen (echt!)
5 dingen die iedere kampeerder herkent
Campingetiquette: de do’s en don’ts
7x privacy op de camping

3 antwoorden
 1. Mireille
  Mireille zegt:

  Jaren geleden alweer. De dochters zijn inmiddels 20 en 22. Destijds 2 en 4. Papa zou met de dames douchen. Ik zou met onze 2 zoons gaan. Vroeg in de avond, dus spitsuur. Papa wast ook zijn haar. Roept ineens 1 van de meiden terwijl hij de shampoo uit spoelt: papa er komt allemaal wit spul uit je plasser…..

  Beantwoorden
 2. Jeroen
  Jeroen zegt:

  Als klein kind stonden mijn ouders, broer en ik op een Franse camping. Daar speelde ik met andere kinderen. Met een nieuw jongetje had ik nog niet gesproken, maar hij sprak me aan en vertelde dat hij Vlaams was. Omdat ik dacht dat hij mij niet zou verstaan als ik Nederlands zou praten, probeerde ik een Vlaams accent na te doen (had ik wel eens gehoord op de tv). Mijn ouders waren erbij en moesten erg lachen. De ouders van het jongetje hebben we uitgelegd dat ik hem absoluut niet belachelijk wilde maken met mijn accent, maar dat het goed bedoeld was!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *