Getest: kamperen met een opblaasbare tent

Onze oude Alpen Kreuzer Super GT uit 1984 staat – ontdaan van stoelen, campingtafel en opblaasdieren – in de stalling. Te wachten op wat zijn lot zal zijn… Want ook al is het ‘maar een ding’, iets wegdoen waar je gehecht aan bent, is best moeilijk. Tot we de vouwwagenknoop hebben doorgehakt, kamperen we met een opblaasbare tent. We zijn er al twee keer mee weggeweest en ik vertel je hier hoe dat is bevallen! 

Eind april vertelde ik in deze blogpost al hoe we er toe kwamen om met een tent te gaan kamperen. En hoe Obelink ons vroeg of we dat dan in een van hun opblaasbare tenten wilden doen. Het werd de Rome 4 Easy Air van Obelinks eigen merk. Voor mezelf, vriend en twee jongens (6 en 9 jaar) leek deze vierpersoons tent ons groot genoeg. En dat is ook zo, bleek in de afgelopen meivakantie.

Rome 4 Easy Air

Toen de rest van de regio er een zonovergoten eerste vakantieweek op had zitten, togen wij – met een koudefront op komst – richting Zuid-Limburg. Met de tent achterin en de campingbagage in de van Martine geleende dakkoffer. Dat is voor ons meteen het punt waar we het meeste aan moeten wennen. Voorheen hadden we het grootste deel van onze bagage in de vouwwagen liggen. Al die spullen moeten nu mee in de auto. Daarbij neemt de tent – met een pakmaat van 97 x 50 x 50 cm en een gewicht van 43,7 kilo – best veel ruimte in. Gelukkig zijn er dakkoffers. Voor de zomervakantie gaan we zelfs met een nog grotere op pad, dus dan hebben we helemaal geen probleem meer.

Rome 4 Easy Air

Dit is ‘m ingepakt.

Met z’n vieren binnen zitten

Maar ik dwaal af. Ik ging namelijk vertellen dat de Rome 4 Easy Air groot genoeg voor ons is. Achterin bevindt zich een slaapcabine voor vier personen. Via een doek is deze in twee delen te scheiden. De ene kant voor de boys en wij aan de andere kant. Onze luchtbedden van 1.40 meter passen er prima. Voor verwijdering in je relatie hoef je niet bang te zijn, want slapen op 1,40 meter betekent dat je in ieder geval dicht bij elkaar in de buurt ligt. Tijdens de ijskoude nachten in Limburg was dat trouwens de enige mogelijkheid om enigszins warm te blijven. Gelukkig mogen we elkaar best wel 😉

Rome 4 Easy Air

Helemaal leeg én ingericht met slaapcabine.

Zodra in Limburg de zon onderging, was het koud op de camping. Dus verkasten we onze tafel (ook van Obelink, artikel hou je tegoed) en vier stoelen naar het leefgedeelte binnen. Hier staan verder een campingkast en onze tassen met kleding. We hebben best een grote tafel en stoelen en dat betekent dat met z’n vieren binnen zitten, nét past. Er is weinig ruimte over om bijvoorbeeld even op te staan en wat te pakken, maar het kan wél. Voor ons is dat helemaal prima. Wij zijn namelijk eigenlijk echte mooiweerkampeerders. In Zuid-Frankrijk en Spanje verwachten we niet binnen te hoeven zitten. En moet het onverhoopt toch een keer, dan is dat dus gewoon mogelijk.

Rome 4 Easy Air

De tent is voorzien van een luifel die met horrengaas helemaal is af te sluiten. Deze luifel is 150 centimeter diep. Dat is niet heel diep, maar ook hier kan je net-aan met een tafel en vier stoelen zitten. Wij zitten in de zomervakantie graag onder een zonneluifel. Daarom hebben wij die bij Obelink zelf aangeschaft. We kozen voor luifel Sombrero (what’s in a name?). Dit is een universele luifel voor tunneltenten. Afgelopen Pinksterweekend hebben we hem even uitgeprobeerd en hij beviel prima. Daarmee heb je meteen een heel complete tent.

Rome 4 Easy Air

Met de luifel eraan. Deze luifel kan je zo lang maken als je zelf wilt.

Steeds sneller opzetten

Ja, je leest het goed. In het Pinksterweekend zijn we opnieuw met de tent weggeweest. Samen met Martine en haar gezin verbleven we een lang weekend op camping De Achterste Hoef in Bladel. Een verslag van het weekend lees je hier. Ook dat weekend is de tent ons heel goed bevallen. Het opzetten – dat in theorie in 20 minuten moet kunnen – gaat ons steeds sneller af. We moesten nog even goed nadenken welke ventielen nu open of dicht moeten, maar het lijkt erop dat we dit nu onder de knie hebben. In de zomervakantie staat hij waarschijnlijk weer een stuk sneller. Het ‘afbreken’ en inpakken gaat trouwens al hartstikke goed. Opblazen doen we nu nog met de bijgeleverde handpomp. Dat gaat goed, maar het kan zomaar zijn dat we het ouderwetse handwerk nog eens gaan inruilen voor elektrisch gemak.

Natuurlijk hebben we het opzetten even gefilmd…

Eigen tentje voor de jongens

De Rome 4 Easy Air bevalt ons heel goed. Niet in de laatste plaats vanwege de vele ramen in de tent. Als je die allemaal open doet, krijg je ontzettend veel licht binnen.

Rome 4 Easy Air

Check hoe licht!

Verder zijn we zeer te spreken over de opbergvakjes die voor de slaapcabines zijn aangebracht. Heel makkelijk om kleine dingen (zonnebrillen, de campingfolder etc.) in te bewaren. Het vaste kuipzeil is ook heel fijn. In de piramidetent waar we vroeger mee kampeerden hadden we er ook eentje en ik zou in een tent niet meer anders willen. De tent heeft trouwens ook nog een zij-ingang. Daar hebben we vanwege het niet zo warme weer nog geen gebruik van gemaakt, maar dat gaan we wel doen.

In Limburg vond ik dit zo’n mooi plaatje!

Eén ding is zeker: we kunnen niet wachten om er over een paar weken mee weg te gaan! Eerst een week naar Zuid-Frankrijk en dan nog bijna twee weken naar Spanje.

Stabilo Calypso

De boys wilden maar al te graag alvast hun eigen tentje opzetten.

En wil je weten hoe onze jongens – voor het eerst – in hun eigen tentje hebben geslapen? Dan moet je nog heel even geduld hebben. In de meivakantie was het steeds zo ontzettend koud ‘s nachts, dat we ze lekker bij ons hebben gelegd. We hebben het tentje – de Obelink: de Stabilo/Calypso – natuurlijk wel opgezet en dat was al een groot succes bij de boys. Komende vakantie gaan ze er echt in slapen.

Heb jij wel eens met een opblaasbare tent gekampeerd?

Deze blogpost is een samenwerking met Obelink.

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
1 antwoord
  1. Rishal
    Rishal zegt:

    Wij hebben gister een poging gedaan om in de tuin onze opblaasbare tent op te zetten ( ook van Obelink . De hudson 4 Poly air ) helaas kwamen er al gauw achter dat die niet stabiel stond en de volgorde van opzetten verkeerd deden. Enigzins nog tips ? Het opvouwen was ook een geklungel .

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *