Getest: Obelink Pop Up binnentent

Kleine kinderen worden groot. Gelukkig maar, alleen gaat het soms wel heel erg snel. De 9-jarige van Martine wilde graag in een eigen tentje, maar moeders vond dat nog een beetje eng. Obelink kwam met de oplossing: een pop up binnentent.

Vorig jaar maakte ik jullie al deelgenoot van mijn dilemma: mijn zoon vroeg wanneer hij in een eigen tentje mocht. Ik twijfelde, want diep in mijn hart vond ik hem daar nog een beetje te jong voor. Op Facebook reageerden jullie massaal. Er waren ouders die mijn mening deelden, maar het gros vond negen jaar een prima leeftijd om de caravan te verlaten. Toch bleven mijn twijfels, dus toen Obelink, die grote kampeer- en outdoorwinkel in Winterswijk, ons aanbod hun pop up binnentent te testen, aarzelde ik geen moment.

Obelink Pop up binnentent

De Obelink Pop up binnentent staat binnen enkele seconden.

Tentje voor in de voortent

De Obelink Pop Up binnentent is geschikt voor een of twee personen. Hij is vrijstaand en hoeft nergens te worden vastgezet. Ideaal voor in de voortent dus en ik wilde hem graag uitproberen. Ook zoonlief was enthousiast: een eigen tentje, maar dan binnen. Hij vond het een goede deal.

Obelink Pop up binnentent

Een echte binnentent.

Afgelopen zomer hebben we de pop up binnentent voor het eerst gebruikt. Binnen een minuut stond het ding op zijn plek. Uit het hoesje halen, loslaten en daar stond hij. Nog even twee stokjes erin steken voor de versteviging, luchtbed oppompen en voilà, meneer kon tukken. Dankzij het muggengaas aan beide kanten kwam er voldoende frisse lucht binnen en bleven de beestjes buiten.

Vooraf waren we bang dat het ding een ‘sta in de weg’ zou zijn, maar dat viel alles mee. Hij paste prima in de voortent en er bleef nog genoeg leefruimte over.

Goed alternatief

Twijfel je of je kind toe is aan een eigen tentje? Of moet je daar als ouder nog niet aan denken? Dan is de Obelink Pop Up binnentent een heel goed alternatief. Mijn zoon had zijn eigen gezellig slaapplekje, en voor mijn gemoedsrust was het goed dat hij nog lekker in de voortent sliep.
Obelink Pop up binnentent

Klein formaat, groot plezier.

Voor het gewicht hoef je zo’n extra tentje niet te laten. Het tentje zit verpakt in een handig tasje en weegt zo’n anderhalve kilo. Overige specificaties lees je hier.
Nog even dit: deze Obelink Pop Up binnentent is – zoals de naam al doet vermoeden – alleen geschikt voor gebruik in een (voor)tent. Het heeft geen waterafstotend doek.
Ben je op zoek naar een tentje dat dit wél heeft? Dan is de Obelink Stabilo/Calypso misschien wel wat voor jou. De boys van Marije hebben deze getest en binnenkort lees je op Love2camp natuurlijk hoe dat is bevallen.
Deze blogpost is een samenwerking met Obelink.
1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *