Getest: onbreekbare wijnglazen van HappyGlass

Koffie uit een melamine mok kan best. Limonade uit een plastic bekertje vinden we ook acceptabel. Maar wíjn uit een kunststof glas? Dat is als vloeken in de kerk. Toch? Wijn drink je uit een wijnglas. Van glas dus. Vinden wij. Daarom waren we ook enigszins sceptisch toen we de kunststof wijnglazen van HappyGlass testten. De uitkomst is verrassend…

Dat wij niet vies zijn van een wijntje op zijn tijd zal je niet verbazen. Thuis, maar zeker ook op de camping  (was het glas in het Love2camp-logo je al opgevallen?). We genieten intens als we na een heerlijke vakantiedag voor de tent zitten met een goede wijn. En deze drinken we natuurlijk niet uit een plastic bekertje.

glazen-1

Er zijn nog veel onbreekbare glazen die er ook nog eens leuk uitzien.

Natuurlijk zijn echte glazen op de camping niet ideaal. Als ze de reis al overleven, dan sneuvelen er altijd wel een paar tijdens de vakantie. Simpelweg omdat we het afwasteiltje te vol proppen of het campingtafeltje te wiebelig is. Scherven brengen geluk, maar rond de tent lopen we toch vaak op blote voeten. Niet handig dus. Daarom moeten we er misschien toch maar aan geloven, kunststof wijnglazen.

We zochten en vonden… HappyGlass

We hebben echter wel een eis. Ze moeten er echt uitzien. Dus geen kleurtjes of lompe vormen. Wat dat betreft krijgen de glazen van HappyGlass alvast een plus. Ze zijn elegant en nauwelijks van echt glas te onderscheiden. We ontdekten HappyGlass toen we op het www op zoek gingen naar kunststof glazen die mogelijk aan onze eisen zouden voldoen. In eerste instantie vielen we vooral op de vrolijke naam: HappyGlass. Maar wat vinden we van de rest?

glazen

De test

Uiterlijk
Daar kunnen we kort over zijn. Ze zijn mooi en nauwelijks van echt glaswerk te onderscheiden. Maar kritisch als we zijn, is een aangenaam uiterlijk voor ons niet goed genoeg.

20170310_164344

Zonde van de wijn, maar het glas is nog heel.

Kwaliteit
Voor gebruik hebben we de copolyester glazen even in de vaatwasser gezet. We verwachtten dat ze er dof en misvormd uit zouden komen, maar zowaar: nog even mooi en glanzend. Mooi meegenomen, maar op de camping hebben we geen vaatwasser. Belangrijker is dus dat ze hufterproof zijn. Wat gebeurt er als ze van tafel vallen op een stenen vloer? Niks dus. Geen barsten, breuken of missende stukjes. Gewoon opnieuw vullen dus. Bovendien zijn de glazen BPA vrij. Ook fijn.

Drinkgenot
Het kan natuurlijk komen door de fijne chardonnay en de krachtige cabernet sauvignon, maar wij hebben een prima avond gehad. De glazen zijn, zelfs gevuld, heel licht. En dat is best even wennen. Ook voel je de temperatuur van de wijn niet goed door het glas heen. Een koude witte wijn voelt aan de buitenkant hetzelfde als een glas rood op kamertemperatuur. Is dat een nadeel? Niet echt, want de copolyester glazen isoleren beter dan gewoon glaswerk. En dat is weer een pre op een zwoele zomeravond op de camping.

20170310_164301Conclusie
We durven het haast niet toe te geven, maar wij laten onze echte wijnglazen de eerstkomende kampeervakantie thuis. De glazen van HappyGlass vinden we een uitstekend alternatief voor op de camping (boot, festival, picknick).

Winnen winnen winnen!

Nu wil je natuurlijk ook wat van die fijne HappyGlass-glazen aanschaffen. Snappen we best. Kijk dan even op Glazenkopen.nl en Drankgigant.nl. Maar nu komt het mooie. Wij mogen 1×4 (wijn/water)glazen zonder voet, en 1×2 wijnglazen mét voet weggeven. Kans maken? Like én deel dan onze Facebook-pagina en laat ons weten naar welk glas (met of zonder voet) je voorkeur uitgaat en welke wijn je eruit wilt drinken.

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *