camping gezocht

GEZOCHT: De leukste campings van Europa

Hey kampeerder, we hebben je hulp nodig! Met de zomervakantie 2016 alweer achter de rug (snik) is het tijd om ons voor te bereiden op die van 2017. Ja, nu al aangezien de beste campingplaatsen natuurlijk het eerste weg zijn. Omdat wij bij lange na niet alle campings in Europa kennen, willen we graag van jou horen wat jij nou echte aanraders vindt. Laat ons daarom weten wat de leukste campings zijn. 

Hoe werkt het? Vertel ons de naam van het camping, de stad en het land. En vergeet niet te vermelden waarom deze camping juist zo leuk is. Dit kan via de reacties hier onder, maar ook via Twitter, Facebook en Instagram. Vergeet ook niet de tips van anderen in de gaten te houden, want misschien zit er wel iets voor je tussen!

En dan nu het lastige… Wat vinden wij de leukste campings? Natuurlijk lees je in onze campingreviews al wat wij fijne (of juist minder fijne) campings vinden, maar we hebben wel een paar uitschieters.

De leukste campings van Marije
Camping l'Amfora
Camping l’Amfora, Sant Pere Pescador in Spanje
Deze camping heb ik al regelmatig genoemd. De sanitaire voorzieningen zijn uitstekend, de plaatsen groot, de winkel goed gesorteerd en het zwembad verfrissend. Het allergrootste pluspunt is het brede zandstrand, waar je ook bij topdrukte nog een plekje vindt én zelfs ruimte hebt om te vliegeren. Het eten op de camping vinden wij niet zo lekker, maar de naastgelegen strandtent Tropic Beach is daarentegen echt super. Je moet wel een beetje geluk hebben met je plek. De laatste keer (in 2015) stonden we in een vrij luidruchtig straatje en dat vonden we wel wat minder.

Camping Orchidea, Feriolo di Baveno in Italië Orchidea uitzicht
Het is negen weken geleden dat we, in de regen, op deze camping aan het Lago Maggiore arriveerden. Oké, we schrokken bij aankomst van de krappe plekken. Maar toen we eenmaal waren geïnstalleerd en met een wijntje uitkeken op het prachtige meer, was onze twijfel verdwenen. Deze camping heeft helaas geen zwembad, maar in het meer vind je ook verkoeling. Op de camping kan je goed eten, maar de kleine boulevard naast Orchidea biedt ook nog enkele terrassen. De plaatsen om het meer zijn zeker het bezoeken waard.

Camping OrientalCamping Oriental, Valkenburg aan de Geul in Nederland
Deze camping mag niet ontbreken. We zijn er inmiddels meerdere keren geweest, maar hij verveelt nog niet. Het sanitair is schoon, er is een groot speelveld, een prima zwembad en de kinderen vinden het er super. Oriental ligt tussen Valkenburg en Maastricht en letterlijk voor de deur stopt een bus die je naar beide plaatsen brengt. Lekker als je even wat Limburgse biertjes wilt proeven.

 

20160806_115123

De leukste campings van Martine
Camping du viaduc, Millau in Frankrijk
Deze staat met stip op 1. Of het nu komt doordat het de laatste camping is die we hebben we bezocht, het bijzonder schone sanitair of het weer dat enorm meezat durf ik niet te zeggen. Feit is dat we er een heerlijke vakantie hebben gehad. De kids hadden genoeg speelkameraadjes, in de omgeving is genoeg te doen en de terrassen in Millau  zijn op loopafstand. Meer weten over onze vakantie op camping du viaduc? Lees dan hier mijn review.

(Foto: Camping de l'Arche)

Camping de l’Arche, Anduze in Frankrijk
Mijn lief is lichtelijk francofiel, dus we hebben al veel campings ten zuiden van Parijs bezocht. Een van onze favorieten is deze camping in Anduze. In het pre kinderen tijdperk hebben we al eens op de naastgelegen een camping Cevennes-Provence gestaan. Als ik eerlijk ben, vind ik die wat charmanter en lieflijker dan de l’Árche. Alleen willen de kids graag een zwembad, dus vandaar gekozen voor de Nederlandse enclave van de l’Arche. Hoewel onze plek ronduit klein was, hebben we er een fijne vakantie gehad. De rivier die langs de camping loopt is heerlijk, Anduze is gezellig en de omgeving prachtig.

Laat je ons weten wat jij een fijne camping vindt? Dan zetten we ze binnenkort op een rijtje. We zijn benieuwd!

2 antwoorden
  • Love2camp
   Love2camp zegt:

   Hoi Tjerk, de Roos ziet er inderdaad heel goed uit! Wij zijn nog nooit op deze camping geweest, maar de sfeer die je beschrijft, spreekt ons absoluut aan! Maar kan je die garantie voor mooi weer wel even regelen dan? 😉

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *