Camping De Gronselenput

Glampen op camping De Gronselenput in Zuid-Limburg

Is de camping echt zo leuk als de website doet vermoeden? Het is iets wat veel kampeerders willen weten. Wij willen daar graag bij helpen en reviewen elke camping die we hebben bezocht. Om zo compleet mogelijk te worden hebben we een aantal bekenden gevraagd hetzelfde te doen. Dit keer Love2camp-vriendin Kirsten. Zij glampte onlangs voor het eerst met haar dreumes. Hier lees je hoe het haar is bevallen op camping De Gronselenput in Zuid-Limburg.

Geïnspireerd door alle verhalen op Love2camp, zag ik het een paar weken geleden ineens helemaal voor me: kamperen met mijn zoon (1 jaar) en man (een doorgewinterde kampeerder). Als beginneling koos ik voor glamping in een safaritent, die we boekten via Vodatent.

Camping De GronselenputCamping De Gronselenput

Van tevoren had ik een romantisch plaatje in gedachten: mijn zoon die de tent uit zou kruipen, om in de natuur op ontdekkingstocht te gaan. Omdat ik niet te ver wilde rijden met onze kleine globetrotter én zelf nog nooit eerder had gekampeerd, besloten we een safaritent te boeken in Nederland. Mijn oog viel op een kleine camping nabij het Zuid-Limburgse plaatsje Wijlre: De Gronselenput. De periode: de eerste week van september. Na een slechte zomer ging ik er blind vanuit dat september superzonnig zou zijn. Dat was tenslotte vorig jaar ook zo.

Regen, regen en nog eens regen

Viel dat even tegen. De weerapps lieten de dagen voor vertrek zien dat het helemaal geen ‘indian summer’ zou worden. Regen, regen en nog meer regen werd voorspeld. Aangezien je alles kunt veranderen behalve het weer, besloten we er toch het beste van te maken!

De camping

Zuid-Limburg komt wat mij betreft het dichtst bij een vakantiegevoel. De omgeving van De Gronselenput is heuvelachtig, met schattige beekjes en kleine dorpjes die je ook zo in Duitsland of Frankrijk kunt tegenkomen. De camping ligt aan de Kleine Geul. In een van de bochten van deze rivier is een gezellige kampvuurplaats gemaakt. Ook is er een speeltuin met een toffe waterbak. Onze jongen wilde daar dolgraag spelen, ware het niet dat de regen de speelplaats in een modderpoel had veranderd. Het weer mocht dan tegenvallen, het kamperen viel me honderd procent mee. Ik dacht nog dat je met een wc-rol onder de arm naar het toilet moest, maar tot mijn grote verrassing was er gewoon toiletpapier. Het hoofdgebouw is gedateerd, maar alles is schoon en werkt goed. Tel daarbij op dat de camping gerund wordt door vrijwilligers, die stuk voor stuk vertederd waren als we met onze kleine jongen kwamen aanwandelen.

Safaritent De Gronselenberg

Een slaapkamer met echte bedden. Luxe!

De safaritent

De reden om voor een safaritent te kiezen, is dat we geen spullen hoefden te kopen en mee te slepen. De zespersoonstent staat op een vlonder, heeft stevige bedden, een koelkast en een fornuis. Van alle gemakken voorzien dus! Wij huurden daarnaast nog een campingbedje en eetstoel voor onze zoon. Maar hoe comfortabel de tent ook is, tegen een Nederlandse zomer kan ‘ie niet op. De wind waait aan de onderkant via de vlonder naar binnen en dat is zeker ’s nachts erg koud. Het campingbedje is niet gebruikt, onze dreumes sliep lekker warm tussenin. Goed nieuws: een medewerker vertelde dat er volgend jaar nieuwe safaritenten komen, die aan de onderzijde dicht zijn.

Sprookjesbos

Het Sprookjesbos in Valkenburg

De omgeving

Weer of geen weer, er is in het zuidelijkste puntje van ons land genoeg te doen. We planden een middagje Maastricht in, met gezellige (overdekte!) terrasjes en een gevarieerd winkelaanbod. Vooral De winkel van Nijntje viel in goede aarde. Ook tof is het Continium in Kerkrade, waar op dit moment een Legotentoonstelling is. Voor alle leeftijden leuk, zelfs voor zo’n ukkie als die van ons. Valkenburg is op slechts tien minuten rijden de grootste aanrader. Het Sprookjesbos – een kleine, gedateerdere versie van die uit de Efteling – zorgde voor een continue lach op zijn gezichtje. Iets oudere daredevils kunnen los in pretpark de Valkenier, de rodelbaan en natuurlijk in de grotten. Verder bezochten wij nog het Drielandenpunt en de militaire begraafplaats in Margraten.

Voor herhaling vatbaar

Ondanks het belabberde weer en de kou ’s nachts vond ik glamping zeker voor herhaling vatbaar. Het is echt een plus om zo weinig mee te hoeven slepen. Ook beviel het sfeertje op de camping me: iedereen maakte even een praatje met elkaar, maar zat tegelijkertijd niet op elkaars lip. En het mooiste om te zien was hoe tevreden onze zoon was. Hij kon rustig rondscharrelen en had de grootste pret met slechts een paar potten en pannen uit het houten keukentje in de tent.

Ben jij ook camping De Gronselenput geweest? Laat het ons dan weten hoe het is bevallen. Vinden we leuk!

Meer campingreviews op Love2camp

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *