Goed jaar voor Nederlandse campings

Het gaat goed met het toerisme in Nederland. Een nieuw rapport van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) laat mooie cijfers zien. Ook voor de Nederlandse campings!

In juli en augustus 2019 ontvingen Nederlandse logiesaccommodaties in totaal bijna 10 miljoen gasten. Dat waren er 420 duizend (4,4 procent) meer dan in die maanden vorig jaar. En zoals gezegd deden de Nederlandse campings het ook goed. In totaal ontvingen zij 1,8 miljoen gasten en dat is 4 procent meer dan dezelfde maanden vorig jaar. Ook waren er meer overnachtingen.

Nog steeds komen de meeste campinggasten uit eigen land. Dat is in totaal 72 procent. Van de buitenlandse gasten komt – het zal je niet verbazen – zo’n 70 procent uit Duitsland. Dat is eveneens een stijging (2 procent) ten opzichte van 2018.

Populaire provincies

En welke provincies zijn dan populair? Wel, uit het rapport blijkt dat dit Gelderland en Zeeland zijn. De meeste mensen kiezen in een van deze provincies voor een camping, huisje of groepsaccommodatie. In Gelderland zijn dat vooral Nederlandse gasten, terwijl Zeeland kon rekenen op een meerderheid aan buitenlandse – voornamelijk Duitse – gasten.

Alle bovengenoemde cijfers zijn afkomstig uit het door het CBS gepresenteerde Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd 2019.

Obelink Toscane

Love2camp op Nederlandse campings

Ook wij slaan graag onze tenten op in eigen land. In de zomervakantie trekken we het liefst de grens over, maar voor weekendjes weg (Hemelvaart, Pinksteren), de meivakantie en de herfstvakantie kiezen we graag voor Nederlandse campings. Hier lees je meer over Love2camp op Nederlandse campings:

Love2camp-weekend op De Achterste Hoef

Marveld Recreatie: Meivakantie in Groenlo

Winterkamperen op Landclub Ruinen (Drenthe)

Kamperen in de meivakantie 2017: rust in de tent

Kampeerdorp De Zandstuve

Meivakantie 2016: modder en Limburgse biertjes

Wil je meer over onze avonturen op Nederlandse campings lezen? Je vindt hier veel blogposts.

Kampeer jij graag in Nederland?

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *