Goedkoop kamperen in het laagseizoen

Het kampeerseizoen is weer begonnen. Het duurt nog even voor het drukke én dure hoogseizoen losbarst. Voor het zover is, zijn er verschillende mogelijkheden om goedkoop te kamperen. Wij vertellen je over het gebruik van kortingskaarten op de camping.

Voor wij aan schoolvakantie waren gebonden, gingen we er altijd pas eind augustus op uit. Het is overal wat rustiger en goedkoper. Ooit stonden we op een camping voor 14 euro per nacht. Onze campingburen wisten ons te vertellen dat de prijzen in het hoogseizoen veel hoger lagen. Een overnachting in juli en augustus kon wel zo’n 60 euro kosten. Wat waren wij verontwaardigd. 60 euro?! Het was een mooie camping, maar dat zouden wij never nooit neertellen voor een nachtje kamperen. Om een lang verhaal kort te maken: zo’n vijf jaar later en twee kinderen rijker, checken we begin augustus in op de camping à raison van 72 euro per nacht. Zeg nooit nooit…

Camping Cros le Mounton: lekker goedkoop kamperen

Fantastisch uitzicht vanaf Camping Cros le Mounton voor 14 euro per nacht.

Natuurlijk is 72 euro per nacht wel echt de hoofdprijs en zijn er tal van mogelijkheden voor goedkoop kamperen. Maar wil je er net voor of na de topdrukte even tussenuit, kijk dan eens naar deze mogelijkheden:

Campingcheque
Tegenwoordig onderdeel van de Camping Travel Club. Jarenlang hadden wij een Gold Card waar onze campingcheques op stonden en die we eenvoudig konden opladen. Als we eind augustus richting het zuiden vertrokken, keken we in ons boekje alleen naar campings waar we met deze cheques konden kamperen. Dat waren er heel wat. We hebben op mooie campings gestaan voor slechts 14 euro per nacht voor twee personen. Dat was nog eens goedkoop kamperen. Op de site van Campingcheque is per camping te zien wanneer de cheques geldig zijn.

ACSI CampingCard
Op een gegeven moment kochten we ook de ACSI Card omdat we dan op nog meer campings goedkoop konden kamperen. Met deze kortingskaart sta je op de camping voor 11 euro, 13 euro, 15 euro, 17 euro of 19 euro per nacht voor twee personen. Net als de Campingcheque is de ACSI CampingCard in veel Europese landen te gebruiken.

 

Goedkoop kamperen en gebruik maken van het zwembad van Cala Gogo

Rustig zwembad van de Spaanse camping Cala Gogo in het goedkope laagseizoen

Beide kortingskaarten hebben we met z’n tweeën gebruikt, maar ook toen onze oudste zoon er al was. Kinderen tot twee jaar kamperen op veel campings vaak gratis, waardoor de totaalprijs alsnog laag bleef. De eerste drie jaar konden wij met kind(eren) dus alsnog goedkoop kamperen.

Natuurlijk zijn wij niet de enigen die gebruik maken van Campingcheque en ACSI. Jarenlang stonden we tussen de senioren op de camping. Daar was niks mis mee, maar inmiddels vinden we het, zeker voor de kinderen, ook wel gezellig als er wat meer mensen van hun, en onze, eigen leeftijd zijn.

 

 

 

Dit jaar gaan we een van beide mogelijkheden zeker weer gebruiken voor onze weekendjes weg in Nederland. In de zomervakantie betalen we helaas weer wat meer, maar dat is het lot van de kampeerder die in het hoogseizoen op pad gaat.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *