Hardlopen op vakantie

Sinds twee jaar neem ik mijn hardloopschoenen mee op vakantie. Handig wanneer ik voor een loop aan het trainen ben, maar vooral ook om mijn luie vakantielijf even te laten zweten. En echt waar: it feels good!

Sporten op vakantie. Ik moest er nooit aan denken. Vakantie is om te relaxen en sporten hoorde daar voor mijn gevoel echt niet bij! Maar ja, ik weet nog die vakantie aan het Gardameer. Ik liep destijds af en toe hard en had heel even overwogen om mijn running shoes mee te nemen op vakantie. Een idee dat ik alweer snel verwierp. Waarom zou ik op vakantie een rondje gaan rennen? Eenmaal op de camping hadden we een plek aan het meer en het wandelpad rondom het water bleek een prachtig hardloopparcours. Dagelijks zagen we tientallen mensen hun rondje rennen. Een beetje jaloers was ik wel en ik had spijt dat ik m’n schoenen toch niet had meegenomen.

In de jaren erna dacht ik er niet echt meer aan totdat ik meer ging hardlopen. Twee jaar geleden besloot ik m’n schoenen en hardloopoutfit voor het eerst mee te nemen op vakantie. Vanaf Camping l’Amfora kan je prima hardlopen. Het beviel goed! ‘s Ochtends, zodra ik wakker werd, trok ik mijn spullen aan en liet ik de slapende mannen achter om een rondje te maken. Niet te laat, want dan was het te warm. Als ik terug kwam, was iedereen wakker en ging ik snel douchen en daarna heerlijk voldaan ontbijten. Ook afgelopen zomer deed ik mijn rondjes. Een keer ook samen met mijn oudste zoontje die gezellig meefietste.

Hardlopen SPP

Rondje vanaf Camping l’Amfora in Sant Pere Pescador (Spanje).

Voordelen

Hardlopen op vakantie heeft echt veel voordelen! Zo zie je veel meer van de omgeving en van andere campings. Als je ‘s ochtends gaat (en dat is echt aan te raden in warme landen), is het nog heerlijk rustig overal. l’Amfora ligt aan het strand en het voelt zo goed om daar ‘s ochtends als een van de eersten te zijn. En last but not least: geen schuldgevoel meer over wat je die dag eet of drinkt. O ja, en het is natuurlijk fijn dat je gewoon je conditie behoudt en niet na de vakantie weer vanaf nul moet opbouwen. Dit jaar ga ik het gebied rondom onze Italiaanse campings weer hardlopend verkennen.

Hardloopschoenen mee op vakantie: ik zeg doen!

Sport jij op vakantie?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *