Luizen op de camping

Help! Hoofdluis op de camping + tips

Luizen. Vrijwel iedere ouder van schoolgaande kinderen heeft er weleens mee te maken gehad, of zal dat ooit krijgen. Thuis is het geen pretje, maar mijn dochter had ze afgelopen zomer op de camping in Frankrijk. Help!

Ze zat al even op haar hoofd te krabben toen de alarmbellen gingen rinkelen. ‘Het zal toch niet’, dacht ik nog. Wel dus! Mijn dochter had hoofdluis. Niet één, twee of drie, maar een complete luizenfamilie had zich op de hoofdhuid van mijn 5-jarige genesteld. En natuurlijk ontdekte ik dat net op de dag dat we naar een andere camping zouden gaan.

hoofdluis op de camping

Hoe moet het met het beddengoed en de knuffels?

Mijn wederhelft haalde zijn schouders op toen ik het hem vertelde. Hij was bezig met het aankoppelen van de caravan. Ook dochterlief en haar broer waren niet onder de indruk. Terwijl ik het meteen overal voelde kriebelen kon ik maar aan één ding denken: luizen. Hoe komen we van die ellendelingen af? En hoe moet het met het beddengoed en de talloze knuffels? Hoewel het volgens het RIVM niet nodig is alles in de was te gooien, neem ik toch graag het zekere voor het onzekere. Alleen had ik nu geen wasmachine tot mijn beschikking.

Op naar de Pharmacie

Shampoo en een luizenkam had ik evenmin meegenomen. Op naar de Pharmacie dus. Gelukkig zijn die in Frankrijk vaak heel herkenbaar dankzij een knipperend groen kruis op de gevel. De eerste die we onderweg van camping A naar camping B tegenkwamen was dicht. Gelukkig zagen we er na verloop van tijd nog een. Terwijl ik opgelucht ademhaalde, gaf manlief plankgas. Hij zag geen parkeerplaats, dus we moesten de volgende maar nemen. Grrr.

Een paar honderd kilometer lang was er geen Pharmacie te bekennen. Toen ik bijna de wanhoop nabij was en de luizenfamilie zich in mijn gedachten had uitgebreid tot een heel volk, zagen we er toch nog een. Met een parkeerplaats voor de deur nog wel. Opluchting.

Luizenshampoo is venijnig spul. Lang leve de duikbril.

Poux de tête

Eenmaal binnen kon ik de luizenspullen niet zo snel vinden. Mijn Frans is best aardig, maar ‘hoofdluis’ had ik nooit hoeven leren. Gelukkig had ik tijdens de autorit al gegoogled, dus dat ik iets wilde tegen ‘poux de tête’ kwam er vloeiend uit. Dertig euro armer, maar met luizenkam én shampoo vervolgden we onze rit.

Eind goed, al goed natuurlijk, en het was drukte om niets. En ik heb nog wat geleerd ook. Knuffels en beddengoed hoef je inderdaad niet te wassen. En ‘poux de tête’ vergeet ik ook nooit meer. Ik heb meteen even opgezocht wat hoofdluis in het in Engels, Duits, Spaans en Italiaans is. Je weet tenslotte maar nooit. Natuurlijk deel ik dat lijstje graag…
Hoofdluis in het:
Engels – Head lice
Duits –Kopfläuse
Spaans – Piojos
Italiaans – Pidocchi

En één ding weet ik zeker: de luizenkam gaat volgend jaar mee op vakantie!

Dit vind je misschien ook leuk:

Hielkloven op de camping
Gênante campingmomenten
Romantiek op de camping
Mrs. Perfect
Mr. Perfect
7x privacy op de camping
Jarig zijn op de camping : zo doen wij dat
5 tips voor een nóg fijnere kampeervakantie
8 redenen waarom je echt moet gaan kamperen (echt!)
Zwanger kamperen (wel even goed voorbereiden)
‘Plakkinderen’ op de camping
Opvoeden op de camping: pokerface mee
Negen types die je op elke camping tegenkomt

[su_button url=”https://www.facebook.com/Love2camp.nl/” style=”flat” background=”#e86030″ size=”7″]Like Love2camp op Facebook! »[/su_button]

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *