WIN! Eikenprocessierups lotion

Geïrriteerde ogen, rode bultjes en jeuk. Komt dit je bekend voor? Dat is niet zo gek, want de eikenprocessierups is weer in groten getale aanwezig. Gelukkig zijn er middeltjes die de klachten verminderen, zoals de Ourganixx eikenprocessierups lotion. Wij mogen een paar flesjes weggeven.

Vorig jaar rond deze tijd domineerde de eikenprocessierups het nieuws. Het etterbakkie bezorgde veel mensen klachten als jeuk, huiduitslag en geïrriteerde ogen. Wij schreven hier al over deze én andere vervelende beestjes die je op en rond de camping kunt tegenkomen.

Mede door corona is de aandacht voor de eikenprocessierups nu wat naar de achtergrond verdwenen, maar dat betekent niet dat hij er niet is. Integendeel, want het beestje kruipt ook dit jaar weer vrolijk rond. In bossen, parken en ook op de camping; je kunt de rups overal aantreffen.

Eikenprocessierups

Dit harige beestje ziet er zo onschuldig uit. Maar schijn bedriegt…

Verwijderen, spoelen, smeren

Wat kun je doen als je huidklachten krijgt door de barandharen van de eikenprocessierups?

  • Allereerst de haren verwijderen met plakband of schilderstape;
  • Daarna goed wassen;
  • Tot slot de geïrriteerde huid insmeren met een verzachtende en verkoelende gel. Dit helpt tegen de jeuk.

De eikenprocessierups lotion van Ourganixx is zo’n smeersel. De lotion is speciaal ontwikkeld om de rode en geprikkelde huid als gevolg van de brandhaartjes van de eikenprocessierups tot rust te brengen. De menthol in de lotion zorgt voor verkoeling, de lavendel werkt kalmerend en de kamfer heeft een licht verdovend effect op de huid.

Win Ourganixx eikenprocessierups lotion

Ourganixx-eikenprocessierups-lotionJe kunt de Ourganixx eikenprocessierups lotion hier kopen. Wat je óók kunt doen, is meedoen met onze winactie. Wij mogen namelijk twee flesjes van de lotion weggeven.

Wil jij kans maken op een flesje Ourganixx eikenprocessierups lotion?
Ga dan naar onze Facebook-pagina en reageer op daar op deze blogpost. Tag iemand die volgens jou ook wel een flesje kan gebruiken. Wie weet krijgen jullie dan allebei Ourganixx eikenprocessierups lotion thuisgestuurd.

(Dit artikel bevat een affiliatelink. Dat betekent dat als jij een product via deze link koopt, wij hier een klein percentage voor krijgen. Let op: Voor jou maakt het in prijs geen verschil, dus je merkt er verder niets van. Je steunt alleen ons blog. Dank daarvoor!)

Camp to Go afl 1
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
Camping Sandaya La Côte de Nacre 6
kampeercadeautjes voor in de schoen
Caravanity by Campooz luifel 2
Winterkamperen
Mobiel kantoor Kip Caravan
2 antwoorden
  1. Mieke
    Mieke zegt:

    Toffe en behulpzame post ! Zelf gebruik ik altijd een goede menthol poeder en een zachte huidcreme als ik in de buurt van veel eiken ben geweest. ( op http://www.kupino.nl/kruidvat ) vindt ik altijd een overzicht van de spulletjes die in de buurt en nog redelijk goedkoop zijn, misschien een handige tip voor deze zomer?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *