Help! Mijn toilettas puilt uit

Tandpasta, shampoo, douchegel, bodylotion, dag- en nachtcrème, deo, make-up remover, scheerschuim. Iedere vakantie is het weer een hele klus om al die dingen in mijn toilettas te proppen. En dan zijn dit alleen nog maar de dingen die er écht in moeten, want natuurlijk sleep ik voor drie weken vakantie nog veel meer mee. Hoe ik dat doe?

Door twee toilettassen te gebruiken. Eén met alles wat ik ‘s ochtends nodig heb om er enigszins toonbaar uit te zien, en in de ander producten voor het avondritueel. Tandenborstel en tandpasta neem ik in tweevoud mee. Ik geef toe, ideaal is het niet, maar in één toilettas past het gewoon niet.

Foto: Kruidvat

Foto: Kruidvat

Ooit dacht ik de oplossing voor mijn ‘toilettassenprobleem’ te hebben gevonden: mini’s. Van vrijwel iedere crèmepje of zeepje is tegenwoordig wel een kleine verpakking verkrijgbaar. Ideaal dacht ik… Maar wat ik toen nog niet wist, was dat ik aan het einde van de eerste vakantieweek al door mijn shampoo en bodylotion heen was en ook het tubetje tandpasta angstvallig leeg begon te raken. Gelukkig zaten we niet in de middle of nowhere en was de voorraad zo weer aangevuld. Maar ik eindigde mijn vakantie wel, zoals ik hem gewoonlijk begin: met het in mijn toilettas proppen van grote, nog halfvolle flacons. Ben ik de enige vakantieganger die de mini’s eigenlijk te klein vindt en de reguliere formaten te groot?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *