wc-papier op de camping

Help, waar is het wc-papier?

‘Nee, tegenwoordig hoef je écht niet meer met een wc-rol onder je arm naar de camping’. Ik hoor het mezelf zeggen tegen anti-kampeerders die de bewuste wc-rol zien als grootste belemmering om te gaan kamperen. ‘Op elke camping hangt tegenwoordig gewoon wc-papier op de toiletten’, probeer ik ze nog verder te overtuigen. Maar helaas mensen, dat blijkt dus niet zo te zijn. Deze zomer ging ik in Italië toch gezellig met een rolletje onder m’n arm richting de Ladies.

Op onze eerste overnachtingscamping in Frankrijk stonden we vlakbij een sanitairgebouw. Toen we na de lange rit vanuit Nederland eindelijk wilden plassen, bleek er geen papier te zijn. Gelukkig nemen we altijd een rolletje van thuis mee, dus no problem. De volgende dag trokken we verder naar Italië. Op onze camping aangekomen, bleek hier ook niets te hangen. En ook onze tweede camping was papierloos. Na een paar jaar Frankrijk en Spanje was het even wennen om voor je eigen wc-papier te zorgen.

Met mijn vriend had ik een levendige discussie over het papier. Tja, je moet het toch érgens over hebben als je drie weken samen weg bent… Hij vindt het veel schoner om je eigen papier mee te nemen. ‘Papier dat er al hangt, is vies. Mensen zitten er met hun vieze handen aan en dat is helemaal niet hygiënisch’, vindt hij. Hmmm… daar heeft hij best een punt.

Toilet Camping de Riquewihr

In het grootste sanitairgebouw van onze eerste overnachtingscamping was wel papier, maar niet in dit gebouwtje waar wij vlakbij stonden.

Toch vind ik geen papier een groot nadeel. Je moet namelijk altijd zorgen dat je wat bij je hebt. Op weg naar het zwembad nog even het toilet induiken? Zorg dat je wat velletjes bij je hebt. Naast het toiletgebouw stoppen voor een laatste plas als je een dagje weggaat? Check je wc-papier. Helemaal lastig is het met de kinderen. Ze moeten echt alleen maar even plassen hoor, verzekeren ze ons. Dus nemen we een klein stukje voor ze mee. Eenmaal op het toilet blijkt er dan toch nog ‘een verrassing’ te komen en daar sta je dan met lege handen. Lekker handig.

Kamperen is trouwens tegenwoordig echt niet meer goedkoop. Per nacht betaal je vaak een flinke prijs. Mogen we dan misschien ook wat wc-papier op het toilet hebben? Desnoods aan de buitenkant van het toilet. Onze camping van vorig jaar in Spanje had het papier binnen in het gebouw, maar voor het toilethokje hangen. Niet ideaal, maar inderdaad wel iets meer hygiënisch en gewoon handig. Dan kan je ook nog eens ‘spontaan’ gaan plassen zonder dat je het meteen moet plannen.

Tasje voor wc-papier
En dan dit: ik vind met je pleerol over de camping lopen echt verschrikkelijk. Iedereen weet wat je gaat doen. Helemaal erg vind ik het als mensen met een redelijk volle rol langs lopen, een tijd weg blijven, en vervolgens met een beduidend kleiner rolletje weer terug komen. Serieus, ik hoef het echt niet te weten. Jarenlang, toen nog weinig campings wc-papier hadden, had ik een leuk tasje voor m’n rolletje. Mensen zouden kunnen vermoeden wat er in zat, maar zeker weten deden ze het natuurlijk niet. Deze zomer miste ik mijn tasje, dat ik thuis had gelaten in de veronderstelling dat ik m’n papier niet zelf hoefde te regelen.

Na drie weken Italië ben ik trouwens weer helemaal gewend aan het zelf meenemen van wc-papier. Wel een beetje weggemoffeld hoor. Je zal me nooit trots met m’n rol over de camping zien lopen. Nee, echt nooit!

Wat vind jij? Wc-papier op de camping: ja of nee?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *