Het is weer tijd voor de Buurtcamping!

De Buurtcamping bestaat inmiddels al zeven jaar, maar nog nooit was het aantal locaties zo groot. Dit jaar zijn er namelijk maar liefst 37 locaties en dat is een behoorlijke groei ten opzichte van de twintig locaties van 2018. 

De Buurtcamping dient meerdere doelen. Je kunt je buren hier beter – en misschien wel op een andere manier – leren kennen. Daarnaast is de buurtcamping dé plek waar mensen die er om financiële redenen niet op uit kunnen trekken in de zomer, tóch vakantie kunnen vieren. De camping is dan ook als volgt ingedeeld: eenderde van de plekken is voor betalende buren, eenderde is voor vrijwilligers en eenderde van de plekken is voor buren met een kleine portemonnee. En die laatste groep, die bestaat dit jaar in totaal uit z’n tweeduizend mensen! Dankzij De Buurtcamping kunnen zij deze zomer dus alsnog van het campingleven genieten. En dat betekent: gezellig samen kletsen, badmintonnen, optredens en ga zo maar door.

Voor en door buurtbewoners

Buurtbewoners organiseren De Buurtcamping zelf. Volgens Stichting  De Buurtcamping doen ze dit om in hun wijk kloven te dichten, netwerken op te bouwen en talenten in de buurt te benutten. De stichting heeft voor lokale campingbeheerders een speciaal opleidingstraject: De BuurtCampus. Hier krijgen ze workshops en trainingen over bijvoorbeeld vergunningen, vrijwilligerscoördinatie, buurtactivatie en veiligheid. “Het is bijzonder om te zien dat verschillen zo makkelijk vervagen op De Buurtcamping”, zegt Paula Terpstra, directeur van De Buurtcamping. “Er is weinig nodig om contact te maken op de camping en het is gaaf om te zien dat die contacten vaak blijven nadat de Buurtcamping is afgelopen. Er zijn waanzinnig veel enthousiaste vrijwilligers betrokken bij de campings daar zijn we heel trots op.”

De Buurtcamping

Deze zomer zijn er Buurtcampings in onder meer Tilburg, Den Haag, Maastricht, Utrecht en Leeuwarden. Het complete overzicht is hier te vinden.

Love2camp op De Buurtcamping

Toen De Buurtcamping vorig jaar ook in Martine’s woonplaats neerstreek, moest ze natuurlijk een kijkje nemen. Vooral dochterlief stond te trappelen om het campinggevoel in de buurt te beleven. “Toen de eerste tenten op het grasveld om de hoek werden opgezet, was er geen ontkomen meer aan”, schrijft Martine daarover. “Wat is Love2camp waard als kampeerblog als we er niet minstens een kijkje zouden nemen? En zo veranderde op de vroege zaterdagochtend van 21 juli onze mening over De Buurtcamping voorgoed.” Wil je Martines hele verslag lezen? Dat kan hier.

Meer weten?
Op de site van De Buurtcamping lees je alles over de filosofie van De Buurtcamping, verhalen van kampeerders, samenwerking met andere partijen en meer. Ook zie je hier meer over de kaartverkoop, het opzetten van een eigen Buurtcamping voor 2020 of vrijwilligerswerk.

Winterkamperen
Mobiel kantoor Kip Caravan
ANWB Camper en caravan van het jaar 2021
camping van het jaar
Fietsen Slovenië
Ons Buiten
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *