Het kampeerseizoen begint! Wat nu…?

Op Love2camp blikken we rond Pasen altijd vooruit op ons kampeerseizoen. Door de coronacrisis is het op dit moment het heel onzeker of we onze caravan en tent überhaupt kunnen neerzetten deze zomer. Toch maken we ons traditionele paasartikel waarin we je ook vertellen wat je wél kunt doen op kampeergebied. 

Allereerst heel even kort over de coronacrisis. Het was even wat stiller hier op Love2camp. Dat komt omdat we in ons hoofd niet snel de omslag konden maken naar alle gebeurtenissen/maatregelen en het kamperen. Onze naasten en wijzelf zijn (afkloppen etc.) nog in goede gezondheid en dat hopen we zo te houden. Maar het virus en de gevolgen die de maatregelen met zich meebrengen, treffen wel veel mensen die we kennen. Met hen en al die anderen leven we enorm mee. In dat licht lijkt kamperen dus even heel onbelangrijk. Maar… we willen ook positief zijn en vooruitkijken. Daarom blijven we gewoon schrijven over kamperen. Want er komt vast een tijd dat we er weer opuit kunnen trekken!

Pasen 2020

Met Pasen eten we eitjes én blikken we vooruit op het kampeerseizoen.

Onze kampeerplannen voor 2020

Oké, onze kampeerplannen. Heel toevallig waren die dit jaar niet zo vastomlijnd als andere jaren. Ook waren we redelijk laat met bedenken waar we naartoe wilden. Martine heeft inmiddels een paar weken geleden een camping geboekt. Na jaren Frankrijk hebben zij en haar gezin Spanje helemaal ontdekt. Vorig jaar stonden ze in Pals op camping Interpals (lees hier de review). Voor komende zomer staat Palamós op het programma. Maar of ze daar dit jaar ook echt naartoe kunnen…? We durven het bijna niet meer te hopen.

Interpals

De Spaanse zee!

Marije wilde dit jaar naar Italië. Nou, dát zal er sowieso wel niet van komen. En ze had ook nog helemaal niets gereserveerd. Op het moment dat Italië hard werd getroffen door de coronacrisis hakten zij en haar vriend de knoop door: áls we nog kunnen kamperen deze zomer, dan gaan we op de bonnefooi.

Verder wilden we er beiden graag op uit trekken tijdens de meivakantie. Dat zit er alleen al helemaal niet in. Dat vinden we natuurlijk ontzettend jammer, maar tegelijkertijd zijn we heel realistisch. Het kan gewoon nu niet en dat is voor een goed doel.
Rome 4 Easy Air

Hoe kampeerden we vorig jaar?

Ja, hoe zat het ook alweer? Vorig jaar hadden we een fijn kampeerjaar. Marije stond in de meivakantie in Zuid-Limburg. Dat was een leuke vakantie, maar wel wat korter dan gepland. Vanwege het weer werd de tent eerder ingepakt en op huis aan gegaan. Martine bracht een week door bij Marveld Recreatie in Groenlo, waar je hier meer over leest.

Het Pinksterweekend van 2019 brachten we samen door! Samen met onze gezinnen stonden we drie nachten op camping De Achterste Hoef. We gingen zwemmen, hardlopen, de kids speelden en oh ja, we dronken ‘een’ wijntje. Het was een topweekend en eigenlijk werd op dat moment een traditie geboren: elk jaar met Pinksteren samen kamperen. Wel, dat zien we er nog even niet van komen.

Achterste Hoef

Het Love2camp-weekend: de mannen zijn met de kids naar het zwembad en wij drinken koffie en praten bij.

In de zomervakantie reed Martine via allerlei Franse campings richting Spanje. Op de terugweg deed ze Parijs aan. Marije stond een week op camping Monplaisir in Frankrijk en trok daarna verder naar het Spaanse Pineda de Mar. En wat héél leuk was: samen vertrokken we eind augustus naar Düsseldorf voor de Caravan Salon. Adria was zo lief om ons een camper te lenen, waarmee we op de geïmproviseerde camping op de parkeerplaats bij de Messe stonden. Het waren een paar topdagen!

Adria camper

Samen met de camper naar Düsseldorf!

En nu dan?

Heel veel campings zijn op dit moment gesloten. De campings die wel zijn geopend, hebben hun sanitaire voorzieningen moeten dicht gooien. Heel triest allemaal. We leven ook erg mee met alle ondernemers die hierdoor worden geraakt. In zijn persconferentie riep Mark Rutte al op om geen plannen voor de meivakantie te maken en er niet onnodig uit te trekken. Wij doen dat dus ook niet.

Wat we misschien wél gaan doen, is thuis het campinggevoel oproepen. Nu was dat met het prachtige weer van de afgelopen dagen niet zo heel moeilijk. Wellicht bouwen we tijdens het Paasweekend thuis onze eigen camping, naar het initiatief van Scouting Nederland.

Lekker lezen kan thuis ook prima!

Verder proberen we tijdens het komende Paasweekend – en ook in de meivakantie – wel een beetje het vakantiegevoel op te roepen. Dus lekker samen spelletjes spelen, barbecuen, lekker veel lezen en tijd met elkaar doorbrengen. Disclaimer: dit kinkt nu heel idyllisch, maar ook wij zitten al vier weken met de kinderen thuis en iedereen weet dat de spanningen daardoor best eens kunnen oplopen. Maar goed, even geen schoolwerk zal al wonderen doen.

Camping De Poppe uitzicht

En thuis kunnen we natuurlijk ook gezellig een spelletje doen. Voor het echte campinggevoel moeten we dat misschien in de tuin doen 😉

Gebruik jij de komende tijd om kampeerplannen te maken? Kijk dan eens naar onze pagina vol campings die we hebben bezocht. Ga je liever lezen? Check dan onze boekentips.

Fijne Pasen!

Mobiel kantoor Kip Caravan
ANWB Camper en caravan van het jaar 2021
camping van het jaar
Fietsen Slovenië
Ons Buiten
Camping Le Phare Honfleur
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *