heelkloven

Hielkloven op de camping

Hielkloven. Misschien sta je bij het zien van de foto al op het punt af te haken. Toegegeven, echt smakelijk ziet hij er ook niet uit en we hebben medelijden met de eigenaar van deze tamelijk smerig uitziende voeten. Maar wij schuwen geen onderwerp, zolang het maar met kamperen te maken heeft. En dat hebben hielkloven wel beetje!

Toegegeven, een artikel over pijnlijke voeten zul je eerder tegenkomen op een beautyblog dan op een site over kamperen. Maar toen ik deze zomer als een pinguïn over de camping waggelde met diepe sneeën in mijn hielen, bedacht ik dat het een goed onderwerp zou zijn om eens over te schrijven.

Ik was namelijk niet de enige met het probleem. Ook mijn campingbuurvrouw, kamperende schoonzus en vriendinnen en zelfs mijn lief hebben er last van. Heel graag zou ik een kant-en-klare oplossing aandragen, maar een wondermiddel heb ik nog niet gevonden. En geloof me, ik heb er al heel wat geprobeerd.

Slippers op de camping

Hielkloven en ik hebben namelijk al een lange geschiedenis. En altijd ontstaan ze na een goede week op de camping. Ik weet heus wel dat het komt, omdat ik meer op blote voeten en slippers loop dan thuis. En het zwemmen en weer opdrogen zal ook niet echt bevorderlijk zijn voor mijn normaal gesproken poezelige voetjes.

Hielkloven op de camping

Zonde als deze poezelige voetjes worden ontsierd door hielkloven!

In de loop der jaren heb ik al ettelijke euro’s gespendeerd aan vijlen – al dan niet elektrisch –, smeersels en voetenbadjes. Tevergeefs. Tot op heden heb ik het wondermiddel nog niet gevonden en springen na een week kamperen de kloven in mijn hielen. Dan worden mijn mooi gebruinde voeten en vrolijk gekleurde nagels ontsierd door zo’n krater. En niet alleen ziet het er onsmakelijk uit, het is ook ronduit  pijnlijk.

Invetten schijnt te helpen. En aangezien voorkomen nog altijd beter is dan genezen, neem ik me iedere zomer weer voor tweemaal daags te smeren met een goede crème. Maar, zoals vaker met goede voornemens, houd ik het nooit zo heel lang vol. En ja, dat moet ik later weer bekopen.

Heb jij ook last van hielkloven? Of heb je soms de ultieme tip om ze te voorkomen/genezen? We horen het graag!

Dit vind je misschien ook leuk:

De toiletemmer: onmisbaar bij het kamperen
Negen types die je op elke camping tegenkomt
8 redenen waarom je echt moet gaan kamperen (echt!)
5 dingen die iedere kampeerder herkent
Campingetiquette: de do’s en don’ts
7x privacy op de camping

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *