Hoe ver ben jij bereid te rijden naar de camping?

Spanje, Toscane, Kroatië. Het staat allemaal op mijn lijstje van mogelijke vakantiebestemmingen. Toch belanden we meestal in Frankrijk. Misschien wel de belangrijkste reden hiervoor is de afstand. Sinds we een caravan hebben zie ik er tegenop om meer dan 1200 kilometer te rijden. Herkenbaar?

“Dit jaar gaan we écht niet naar Frankrijk.” Ik deelde het de Francofiel die zich mijn man mag noemen onlangs mee. “Oke”, zei hij meteen. Blij dat hij zich zo gemakkelijk gewonnen gaf kroop ik achter mijn laptop. Op zoek naar een bestemming voor komende zomer.

Marije en ik hebben allebei nogal een wensenpakket wat betreft een camping. Toch had ik goede hoop snel een leuke te vinden. En dat gebeurde. Sterker nog, ik vond er heel veel. Maar dan keek ik naar de afstand vanaf Utrecht. 1300, 1400 en zelfs 1500 kilometer. Dat vind ik dus gewoon te ver. Zeker nu we een caravan achter de auto hebben hangen.

Een camping in Spanje

“Waarom ga je niet naar Valle Gaia?”, vroeg Marije me laatst. “Of naar Globo Rojo in Spanje?” Ik keek haar bedenkelijk aan en dacht meteen aan de afstand. Beide campings liggen toch aanzienlijk verder weg dan mijn maximale 1200 kilometer.

Costa Brava

Mooi hoor, die Costa Brava. Maar wat een takke end.

Toch begin ik hoe langer hoe meer te twijfelen. Is het zo’n probleem om 1300, 1400 of 1500 kilometer naar een camping (en weer terug) te rijden als je drie weken vakantie hebt? De kinderen vermaken zich over het algemeen redelijk in de auto en mijn man en ik hebben geen hekel aan autorijden.

Bovendien zei zoonlief dat hij zo graag eens naar Spanje op vakantie wil. Dat het lang in de auto zitten betekent, neemt hij op de koop toe. We hebben zelfs al een camping gevonden die ons leuk lijkt. Ruim 1400 kilometer is het rijden. Ik denk dat we het gaan doen…

Ik vraag me wel af of er meer mensen zijn die enigszins tegen de afstand opzien. Hoeveel kilometer rijd jij maximaal naar de camping?

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *