Huttopia-camping Lanmary-Périgord (Frankrijk)

Is de camping echt zo leuk als de website doet vermoeden? Het is iets wat veel kampeerders willen weten. Wij willen daar graag bij helpen en reviewen elke camping die we hebben bezocht. We hebben een aantal bekenden gevraagd hetzelfde te doen. Dit keer Love2camp-vriendin Sandra. Afgelopen zomer huurde zij een chalet op Huttopia-camping Lanmary-Périgord in de Dordogne. Hier lees je hoe het haar is bevallen.

Na een aantal jaren achter elkaar naar Italië te zijn geweest, wilden we afgelopen zomer weer een keer met onze kids (4 en 6 jaar) naar een camping in Frankrijk. Voor de eerste week van onze vakantie kozen we voor een camping van Huttopia: Lanmary-Périgord in de Dordogne. Vooral de ruimte en de kleinschaligheid sprak ons erg aan. Toch is het altijd weer afwachten of de verwachtingen die je hebt ook overeenkomen met de werkelijkheid. Gelukkig was deze week alles wat we ervan hadden verwacht.

Huttopia_Camping_Lanmary

Het zwembad van camping Lanmary-Périgord. (foto: Huttopia)

Houten chalet

Wat een heerlijke ruime camping is Lanmary-Périgord. Wij huurden er een houten chalet: heerlijk comfortabel. De plek was ruim en schaduwrijk. Dat geldt overigens voor de gewone kampeerplaatsen. Die zagen er minstens net zo mooi uit. Met een tent, vouwwagen of caravan lijkt het me hier dus ook prima vertoeven.

Huttopia

We huurden een chalet: heerlijk comfortabel

Bosrijke camping met gemoedelijke sfeer

Camping Huttopia Lanmary

Kinderen ontmoeten elkaar bij het zwembad.

Wij hebben genoten van het mooie gebied, het klimbos in de buurt en de gezellige en gemoedelijke sfeer op de bosrijke camping. Kinderen kunnen hier lekker hun gang gaan; ze spelen allemaal met elkaar. Animatie was er ook. Denk hierbij aan Frans sprekende jongens en meiden die activiteiten als speurtochten, hutten bouwen, schilderen en het leren van circuskunstjes begeleiden. Op de camping is zwembad. Ook is er een leuk restaurant, waar je een lekkere, simpele maaltijd kon eten als je geen zin had om te koken.

Ruimte en rust

Als je zoekt naar grote zwembaden, veel animatie en voornamelijk Nederlandse gezinnen, dan kun je deze camping beter overslaan. Houd je net als wij van ruimte en rust, maar wil je wel het nodige vertier voor kinderen, dan is dit echt een super camping. Houd er wel rekening mee dat het weer in dit gebied wat kan tegenvallen. Het was in de ochtenden nog wat fris en in de avonden hadden we een vest nodig.

Wij hebben in ieder geval genoten van onze vakantie. Komende zomer gaan we zeker een van de andere Huttopia-campings proberen.

Ben jij weleens op een Huttopia-camping geweest? Zo ja, wat vond je ervan?

MEER CAMPINGREVIEWS OP LOVE2CAMP

[su_button url=”https://www.facebook.com/Love2camp.nl/” style=”flat” background=”#e86030″ size=”7″]Like Love2camp op Facebook! »[/su_button]
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *