In het nieuws: campervakanties (en het imaginaire meisje)

Vandaag in het nieuws: Nederlanders boeken ruim twee keer zo veel campervakanties dan vorig jaar. Vooral de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland zijn populair. Niets ten nadele van onze good old Alpen Kreuzer, maar we willen nog graag een keer samen met onze jongens met een camper op pad. Dit komt allemaal door het meisje in Avignon, 25 jaar geleden. Maar bestond ze wel echt…?

Ik heb een vrij levendige herinnering: samen met mijn ouders rijden we (mét vouwwagen) door het drukke Avignon in Frankrijk. Het zal zo’n 25 jaar geleden zijn geweest. We staan voor een verkeerslicht te wachten en er komt een Franse camper achter ons staan. Zo’n model met een bed boven de rijcabine. In dat bed ligt een meisje van mijn leeftijd op haar buik naar buiten te kijken. Volkomen ontspannen. Vanaf de achterbank van onze Citroën Visa, die ik deelde met mijn broertje en zusje, keek ik verlangend naar die camper. Ik wilde ook in dat bed liggen en door de stad rijden! Kijken waar we reden en af en toe de stad even laten voor het was om al rijdend een boek te lezen. Het leek me fantastisch!

Die camper heeft zeker weten achter ons gestaan bij dat verkeerslicht. Alleen begin ik een beetje te twijfelen aan het meisje. Misschien heb ik haar wel verzonnen, want volgens mij mag je helemaal niet in zo’n bed liggen als je rijdt. Aan de andere kant, in de jaren ’80 mocht álles, dus dit vast ook.

Camper

In zo’n camper lag het (imaginaire?) meisje.

Tegenwoordig moet ik bij een camper ook denken aan die gigantische touringcars die je wel eens op de camping of op de weg ziet. Rijdende huizen zijn het bijna. Een paar jaar geleden stond er een Duits gezin achter ons op de camping. Hij reed niet, dat deed zij altijd. Het was even passen en meten, maar uiteindelijk draaide ze dat gevaarte netjes de campingplaats op. Respect hoor. Vorig jaar stond er een zo mogelijk nog grotere camper op onze camping. Dat ding had bijna een kelder en een zolder. Als we ‘s ochtends broodjes gingen halen, liep we soms een andere weg om er nog even naar te kijken. Ik vind die gigantische campers niet mooi, maar wel fascinerend.

Terug naar de campervakanties. Wij gaan nog wel een keer een camper huren. Of het nu in de VS is of voor een tour door Zuid-Europa. Natuurlijk eentje mét bed bovenin. Mijn vriend mag dan rijden en ik ga liggen en de stad bekijken. En een beetje lezen natuurlijk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *