In het vooruitzicht: kamperen met een opblaasbare tent

Het is meivakantie! Net als andere jaren, gaan we ook dit jaar weer kamperen. Niet met onze ‘vintage’ vouwwagen, maar met een opblaasbare tent! Ik vertel je hoe het zo is gekomen en wat ik er van verwacht.

Afgelopen najaar vertelde ik al dat onze Alpen Kreuzer Super GT uit 1984 zijn beste tijd nu echt wel heeft gehad. In Nederland durven we hem nog wel op te zetten, maar een rit van 1500 kilometer (die we normaal maken in de zomer) doen we niet meer. En dus gingen we op zoek naar een alternatief. Ik maak er geen geheim van dat we graag overstappen op een andere vouwwagen, maar daar wachten we nog heel even mee. Onze twee jongens (9 en 6 jaar) willen namelijk dolgraag eens met de tent kamperen. Aanvankelijk waren we van plan om onze oude piramidetent weer tevoorschijn te halen, maar toen kwam er nog iets veel leukers op ons pad!

Obelink Rome 4 Easy Air

De tent! Hier nog in de showroom van Obelink.

Deze zomer testen Martine en ik namelijk enkele kampeerartikelen van kampeerwinkel Obelink in Winterswijk. Toen zij van onze ‘tentkampeerplannen’ hoorden, kwamen ze met een leuk voorstel. Of wij met een van hun opblaasbare tenten wilden kamperen? Eeeeh… ja!! Het werd de vierpersoons Rome 4 Easy Air van Obelinks eigen merk. Omdat we met z’n vieren zijn, lijkt dit maatje ons mooi. Daarnaast spreekt de kleur ons aan.

Alle specificaties

Even wat specificaties. De Rome 4 Easy Air meet 650 x 315 x 200 cm. Het buitendoek is een mix van 65% katoen en 35% polyester. De tent bestaat als het ware uit drie delen: een slaapgedeelte met twee slaapcabines (145 x 220 cm), een leefgedeelte en een buitendeel onder de150 cm diepe zonneluifel (die trouwens afsluitbaar is met een gaaswand). Het vaste kuipgrondzeil is van 300D Oxford polyester. De tent is voorzien van acht ramen en een zij-ingang. De tent is 200 centimeter hoog. Voor ons (1,80 en 1,76 meter lang) is dat een prima hoogte. Ingepakt is de tent best een pakket. De pakmaat is 97 x 50 x 50 cm en hij weegt 43,7 kg. Wil je meer specs weten? Je vindt ze hier.

Obelink Rome 4 Easy Air

Alvast even testen: goedgekeurd!

Kamperen met een opblaasbare tent is voor ons helemaal nieuw. Om ons tijdens de vakantie niet te laten verrassen, hebben we hem vorige week al even opgezet op een dagcamping bij ons in de buurt. Met de bijgeleverde handpomp stond hij super snel. Dat is trouwens ook waar we voor vielen; volgens Obelink staat hij binnen 20 minuten. Om die tijd te halen (dat hij helemaal strak staat enzo), moeten wij nog even oefenen, maar dat gaan we dus deze vakantie doen.

Even anders inpakken

Obelink Rome 4 Easy Air

Deze gaat dus sowieso mee!

Het tentkamperen kost me wel wat hoofdbrekens. Want hoe gaan we alles in vredesnaam meekrijgen? Gelukkig mogen we de dakkoffer van Martine lenen, dus die prijkt inmiddels al mooi op onze auto. Een aanhanger is natuurlijk een optie, maar we willen juist een keertje ‘helemaal vrij’ rijden. Maar we hebben goede hoop dat alles past. Verder moeten we er even aan wennen dat we weer luchtbedden mee moeten nemen en een manier verzinnen om al ons kampeergerei (borden, glazen etc) te vervoeren. Ik denk dat we nog even een afsluitbare box kopen en het daar in meenemen. Eenmaal op de camping gebruiken we altijd een keukenkastje waar we alles in bewaren.

Eigen tentje voor de jongens

Onze jongens zijn helemaal in de gloria dat we nu eindelijk met een tent gaan kamperen. Ze kunnen echt niet wachten! Voor hen hebben we trouwens ook een eigen tentje van Obelink: de Stabilo/Calypso. Het is de eerste keer dat ze een eigen tentje mee hebben, dus we moeten nog even kijken hoe dat gaat. Durven ze in hun tentje te slapen of brengen ze de nacht toch liever in de slaapcabine naast ons door? Natuurlijk vertel ik je dat in een latere blogpost. Hier lees je trouwens dat Martine en ik dat zelf ook nog best een beetje spannend vinden.

Obelink Stabilo / Calypso

Het tentje van de boys.

Nu is het alleen even afwachten waar we naartoe gaan. Momenteel is het hartstikke mooi weer, maar helaas komt daar verandering in. We willen in ieder geval niet meer dan 500 kilometer rijden. Dat we nog niet weten waar we terechtkomen, vind ik eigenlijk best wel leuk.

We kijken er alle vier ontzettend naar uit om volgende week met onze opblaasbare tent te gaan kamperen (en in de zomer gaan we weer!). Hoe het ons is bevallen, lees je na de meivakantie.

Heb jij wel eens met een opblaasbare tent gekampeerd?

Deze blogpost is een samenwerking met Obelink.

Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
Camping Sandaya La Côte de Nacre 6
kampeercadeautjes voor in de schoen
Caravanity by Campooz luifel 2
2 antwoorden
 1. Jasper
  Jasper zegt:

  Jaa! Wij hebben de grotere broer hiervan! De Miami 6 easy air! Erg goed bevallen! Wij hebben inderdaad een aanhanger gebruikt om alles naar zuid Frankrijk te vervoeren. Voor het opblazen een compressor gebruikt wat het natuurlijk nog makkelijker maakt! En het scheelt wat zweet natuurlijk ? het opruimen is ook in een mum van tijd gedaan!
  Erg blij met deze tent!

  Beantwoorden
  • Love2camp
   Love2camp zegt:

   Ah wat leuk! Die hebben we ook gezien en daarvan waren we zeer onder de indruk ook! Maar inderdaad, heb je daar wel een aanhanger voor nodig. Haha ja zo’n compressor scheelt inderdaad. Leuk dat jullie er zo blij mee zijn. Veel plezier nog!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *