In Noorwegen kamperen met kinderen

Iedere vrije avond zit ik momenteel aan de buis gekluisterd. De reden is de Noorse misdaadserie Frikjent. Het verhaal boeit me mateloos, maar minstens even indrukwekkend is de omgeving waar de serie zich afspeelt. Ik zou er dolgraag eens kamperen, maar vraag me tegelijkertijd af of dit wel zo’n goed plan is.

Even kort: Frikjent (Engelse titel: Acquitted) gaat over zakenman Aksel. Op zijn achttiende werd hij verdacht van de moord op zijn jeugdvriendin. Hij werd vrijgesproken en verkaste naar Maleisië. 20 jaar later keert hij terug om een noodlijdend bedrijf in zijn geboortedorp te helpen. Al snel blijkt dat het verleden nog niet is vergeten….

Årdalsfjorden

De prachtige omgeving van Årdalstangen.

Frikjent speelt zich af in de omgeving van Årdalstangen. Dit dorpje is prachtig gelegen in de provincie Sogn og Fjordane. Gelukkig hebben de makers bij het filmen ook oog gehad voor de indrukwekkende omgeving. Het fjord, de met sneeuw bedekte bergen, de houten huizen, het is allemaal even prachtig. Het lijkt me waanzinnig om daar een keer te gaan kamperen. Campings zijn er in ieder geval genoeg, dus het is mogelijk. Toch twijfel ik.

Kamperen in Noorwegen: do of don’t?

Het zijn vooral de kinderen die me weerhouden. Zij zijn kampeervakanties in het zonnige zuiden gewend. Maak ik hen wel zo gelukkig met struinen door de Noorse natuur? Is er buiten dat nog wel wat beleven? En is het er in de zomer een beetje behaaglijk qua temperatuur?

Frikjent

Moet ik in de voetsporten van Aksel treden?

Natuurlijk kan ik op internet de antwoorden vinden. Maar ik ben juist zo benieuwd naar de ervaringen van jullie. Dus heb je in Noorwegen (of elders in Scandinavië) gekampeerd, vertel me dan alsjeblieft hoe dat is bevallen. Moet ik volgend jaar het schilderachtige decor van Frikjent ontdekken, of raad je het me af? Ik ben benieuwd.

Dit vind je misschien ook leuk:

Kamperen in Zweden
Kamperen in Denemarken
Kamperen in Macedonië
Kamperen in Engeland
Kamperen in Hongarije
Kamperen in Kroatië
Kamperen in Portugal
Kamperen in Zwitserland
Kamperen in Slovenië
Kamperen in Oostenrijk
Kamperen in Slowakije

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *