We zijn er Bijna! Martine van Os

Interview: Martine van Os over nieuw seizoen We zijn er Bijna!

Niet alleen kampeerders zijn gek op het Omroep MAX-programma We zijn er Bijna! Elk jaar weer stemmen ’s zomers meer dan een miljoen kijkers op het programma af. Ook wij worden instant zen bij het zien van de kamperende senioren, die dit jaar trouwens naar Ierland afreizen. Natuurlijk willen we alles weten over het nieuwe seizoen (alweer het zevende!) en daarom belden we vlak voor vertrek met We zijn er Bijna!-presentatrice Martine van Os. Lees hier ons interview met Martine van Os over een nieuw seizoen We zijn er Bijna!

Waarom is We zijn er Bijna! zo’n succes?
“Ik denk omdat het zo ontspannend en rustig is. In deze tijden van hectiek en ellende is We zijn er Bijna! een eilandje van rust en prettigheid. Mensen uit alle lagen van de bevolking kijken naar het programma. Jong, oud, hoog- en laagopgeleid. Daarnaast zijn er nog de oudere mensen die niet meer op vakantie kunnen en door te kijken toch een beetje mee reizen. Zelfs mijn zoon en dochter kijken met vrienden. Die genieten er op een andere manier van. Voor hen is het een beetje camp. En ze vinden het leuk dat je nog pret kan hebben als je ouder bent.”

We zijn er Bijna!

Leuke en soms indringende gesprekken voor de caravan. (foto: Omroep Max)

Vorig jaar was de bestemming Spanje en Portugal. Dit keer gaan jullie naar Ierland. Is dat niet koud en nat?
“Juist vanwege het weer in Ierland vertrekken we dit jaar iets later dan andere jaren. We gaan nu niet begin mei, maar begin juni. Juni schijnt namelijk de beste maand te zijn om naar Ierland te gaan. Ik ben erg benieuwd naar het land. Het staat al lang op mijn vakantielijstje, maar in verband met het weer ben ik er nog nooit geweest. Ik denk dat dit voor veel mensen geldt. Door het weer zal het ook anders zijn dan tijdens andere reizen en dat is juist leuk. Je hebt niet het lome van het warme weer, maar aan de andere kant is er veel te zien. Het lijkt me gezellig om met de groep een Ierse pub in te duiken. Dat doe je met mottig weer. Om Ierland hangen ook veel verhalen heen. We hoeven ons er in ieder geval niet te vervelen.”

We zijn er Bijna!

Veel gezelligheid in We zijn er Bijna! (foto: Omroep Max)

Heel Nederland is benieuwd: waar slaapt u zelf tijdens de reis?
“Als er huisjes of stacaravans op de camping staan, slapen we daar. Zo niet, dan in het dichtstbijzijnde etablissement. Het is voor mij niet handig om in een eigen caravan te slapen. Dan zou iemand mijn caravan moeten rijden. Natuurlijk ben ik wel de hele dag op de camping en dat is hard werken. Het is dus ook wel fijn om ’s nachts in een lekker bed te slapen. Daarnaast moeten we aan het eind van de dag ook nog even zitten met de ploeg om te kijken wat we hebben gedraaid. We komen terug met 150 uur beeldmateriaal waarvan we zes programma’s van een uur mogen maken. Daar kan je niet op het eind van de rit nog eens doorheen gaan. Daarom zetten we alles per dag op een rijtje. Dat is een pittige klus, maar hartstikke leuk.”

Houdt u van kamperen?
“Zeker, ik ben er mee grootgebracht. Als kind vond ik het heerlijk. Later ben ik nog met mijn echtgenoot en de kinderen gegaan, maar op een gegeven moment kwam de klad erin en kozen we voor huisjes. Het fijnste aan kamperen is dat je altijd buiten bent. Zodra het maar even droog is en de zon schijnt, kan je je stoel uitklappen en is het prima. In een huis zit je toch meer binnen. Op de camping was ik wel altijd gehecht aan mijn privacy. Ik hield er nooit van om op een kluitje te staan, maar zocht altijd plekjes achterin de camping en dan het liefst met de neus naar het bos. Heel anders dan in We zijn er Bijna! dus.”

We zijn er Bijna!

Waar gaat u dit jaar zelf naartoe op vakantie?
“Begin juli komen we weer thuis en ik denk dat ik eind juli weg ben. Al hebben we nog geen idee wat we gaan doen. We zijn altijd erg last minute, maar we gaan wel. Het is goed om af en toe je hoofd leeg te maken en dat doe je het beste als je even van huis weg bent.”

Wij kijken alweer uit naar het nieuwe seizoen. Wil je trouwens weten wat Martine van Os en haar kampeerders allemaal meemaken in Ierland? Houd Love2camp dan in de gaten, want we mogen Martine nog een keer bellen net voor We zijn er Bijna! op 31 juli op tv komt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *