Interview met Sander Janson over tv-programma Camp to Go

Sander ‘Mister Camping’ Janson is vanaf zaterdag 28 november te zien met een nieuw kampeerprogramma bij RTL 4: Camp to Go. Hierin volgt hij elke aflevering drie families die in de zomer van 2020 op pad gaan met een nieuwe camper, caravan of vouwwagen. Love2camp wilde natuurlijk weten wat voor programma Camp to Go is. Tijd om even met Sander te bellen!

Wat kunnen we van Camp to Go verwachten?

“Het is een ongelooflijk leuk en vernieuwend tv-programma. Heel anders dan Campinglife of RTL Kampeert. We bieden mensen namelijk de mogelijkheid om een lang weekend – vier dagen – een kampeermiddel te gebruiken waarvan ze dachten dat het niet binnen handbereik was. Bijvoorbeeld een camper, caravan, vouwwagen of een daktent. Camp to Go draait om de kampeerbeleving. Natuurlijk is er ook aandacht voor de kampeermiddelen zelf. Het blijft toch een gesponsord programma.”

Hebben de deelnemers allemaal kampeerervaring?
“Ja, behalve één gezin. We vragen de deelnemers om naar een showroom te komen en daar horen ze pas met welke kampeermiddel ze op stap gaan. Zo zijn er mensen die ervan dromen om eens met een camper weg te gaan en nu de kans krijgen. En mensen die een oude caravan hebben en ervaren hoe het is om met een nieuwe caravan te kamperen.

Camp to go

Ben jij de hele tijd bij ze op de camping?
“Nee, ik ben op woensdag of donderdag aanwezig bij de aflevering van het kampeermiddel bij de dealer en ik zoek de mensen op zondag op om te vragen hoe het ze bevalt. Veel van hen zeggen dat ze niet wisten dat het zo leuk is om eens met een ander kampeermiddel op vakantie te gaan. Als je met een caravan bent opgegroeid, ga je immers minder snel met een vouwwagen op vakantie. Verder vloggen de deelnemers zelf. Daar komen de meest hilarische dingen uit. We zien onder meer dat mensen samen de voortent opzetten, ontdekken waar een bepaald klepje voor dient of hoe ze van het uitzicht genieten. Door het vloggen zijn de beelden allemaal wat echter dan wanneer er de hele tijd een cameraploeg rondloopt. Sommige deelnemers hebben namelijk ook gefilmd hoe ze met hun slaapkop wakker worden of hoe de kinderen ’s ochtends op bed springen. En tuurlijk, je merkt soms ook dat iemand zijn vlog wel tien keer over heeft gedaan. Maar ook dat heeft zijn charme. Ik voorzie de vlogs nog van een voice-over.”

Zijn vier dagen voldoende om ervaring met een nieuw kampeermiddel op te doen?
“Ik denk zeker dat het lang genoeg is om een beeld te krijgen van hoe je met een camper, caravan, vouwwagen of een daktent op vakantie kunt gaan. En natuurlijk hadden sommige deelnemers nog wel langer willen blijven.”

Welke campings zien we in Camp to Go voorbij komen?
“Vanwege corona zijn we in Nederland gebleven. De kampeerders hebben onder meer op campings De Paal, De Kleine Wolf, De Leistert, TerSpegelt, Beerze Bulten en op De Schatberg gestaan. Ze hadden niet altijd mooi weer, maar ook dat hoort bij kamperen. In de vlogs zie je ze op zulke momenten gezellig binnen een spelletje doen.”

Je bent al zeventien jaar in kampeerprogramma’s op televisie te zien. Wat vindt ‘Mister Camping’ zo leuk aan kamperen?
“Het buitenleven en het contact met andere mensen. Zelf kampeer ik momenteel niet zoveel omdat ik veel met programma’s bezig ben. Maar als ik ga kamperen, hoeft het niet zo luxe te zijn. Op mijn bucketlist staat nog een tripje met een buscamper. Bijvoorbeeld naar Zweden en daar dan mijn eigen vis vangen. Een beetje avontuurlijk. Of ik zou in Europa van hot naar her willen rijden om overal eens te neuzen. Misschien is dat wel iets voor het komende kampeerseizoen.”

Camp to Go is vanaf zaterdag 28 november elke week om 17.00 uur te zien bij RTL 4. De herhaling is op zondag rond 11.20 uur.

Misschien vind je dit ook leuk?

1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *