Is kamperen wel zo goedkoop?

Kamperen met een eigen kampeermiddel is de goedkoopste manier van vakantie vieren. Maar nu ik ruim duizend euro neertel voor een dikke twee weken op een Franse camping, vraag ik me af: is kamperen eigenlijk wel zo goedkoop?

Ik weet nog goed hoe ik eind jaren 90 met mijn vriendje van toen door Europa trok. Overnachten deden we in een kleine koepeltent. Ons budget was beperkt en we zochten dan ook niet de duurste campings uit. Rond de twintig gulden (!) per nacht gaven we uit. Hoe anders is het anno 2016, nu we zo’n vijftig euro betalen. Het grote prijsverschil zit hem vooral in de eisen die we aan een camping stellen. Wilden we toen alleen schoon sanitair en een gunstige ligging, tegenwoordig moet er echt elektra bij de tent, willen we een ruime plek en is een zwembad een vereiste. En daar betaal je voor. Ik doe het met liefde, maar toch denk ik soms met weemoed terug aan de tijd dat kamperen nog echt goedkoop was.

Hoeveel ben jij bereid te betalen voor een overnachting op een camping?

1 antwoord
  1. Ger Mug
    Ger Mug zegt:

    Je kunt nog stééds goedkoop kamperen, als je dezelfde minimale eisen steld als vroeger.
    Als ik extra’s wil, ben ik bereid daar voor te betalen, zo niet, dan niet.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *