Jarig op de camping

Jarig zijn op de camping: zo doen wij dat

Jarig zijn op de camping: ik heb er zelf pas sinds afgelopen zomer ervaring mee. Wél heb ik heel wat verjaardagen op de camping gevierd omdat mijn lieftallige zusje ooit op 28 juli ter wereld kwam. Vorig jaar was het op de camping twee keer feest, want zowel mijn jongste zoontje en ik (zei de gek) waren jarig. Tijd voor een artikel over jarig zijn op de camping!

Eerst even terug in de tijd naar… 1990 gok ik. We stonden al twee weken op een camping in Géradmer in de Franse Vogezen en mijn kleine zusje was jarig. In die twee weken hadden we behoorlijk wat mensen leren kennen, die we allemaal hadden uitgenodigd voor haar verjaardagsfeestje. We zouden eerst even gaan rodelen en in de namiddag was iedereen welkom voor een drankje en chips. Na het rodelen reden we de camping op en wat schetste onze verbazing: de Alpen Kreuzer was helemaal versierd met ballonnen. Wat bleek: een van onze campingburen was een goochelaar en had een voorraadje ballonnen mee. Die middag zat iedereen rondom onze vouwwagen. Mijn zusje schonk drankjes aan de ‘bar’ (lees: campingtafel), de goochelaar maakte ballondieren voor alle kinderen en iedereen was blij. Het was een onvergetelijke dag.

Jarig op de camping

Van thuis meegenomen slingers bij de tent

Een gezellige dag

Oké, fast forward naar augustus 2016. Ik ben zelf de 21ste jarig en mijn jongste mannetje op 13 augustus. Die verjaardagen vielen vorige zomer precies in onze vakantie. Van tevoren moest ik dus wel even puzzelen. Ik ben namelijk behoorlijk ouderwets als het op verjaardagen aankomt. Ik wil er namelijk wel een gezellige dag van maken. Dat betekent: 1. niet reizen op de verjaardag 2. niet de dag erna vertrekken want we willen niet op de verjaardag zelf alles moeten inpakken. Uiteindelijk had ik de planning rond. Twee dagen na aankomst op camping Valle Gaia in Toscane (we hadden er al een week Orchidea aan het Laga Maggiore op zitten) konden we de verjaardag van ons zoontje vieren.

Cadeautjes uitpakken onder de tentluifel

Jarig op de camping

De jarige viel met zijn verjaardagshoed best wel op in Volterra

Van huis had ik veel meegenomen: slingers, onze verjaardagshoed, een kaarsje met 4 en enkele cadeautjes. De dag voor zijn verjaardag kochten we in een speelgoedwinkel in het stadje Cecina nog wat cadeautjes. En wat was hij verrast de volgende ochtend! Onder de tentluifel pakte hij zijn cadeaus uit.

Die dag hadden we nog een missie: we wilden ergens lekkere taart eten. Daarvoor gingen we naar Volterra, een stadje dat we toch al wilden bezoeken. En wat denk je, in het eerste het beste zaakje hadden ze echt verrukkelijke taart. Mocht je ook in Volterra verjaardagstaart willen eten: het heet Chic & Shock. Na een tijdje in het stadje te hebben rond gedwaald, lunchten we nog ergens.

 

Bijzondere verjaardagslunch…

Korte anekdote: als vegetariër is het soms even goed zoeken op de menukaart. In Volterra bestelden we als verjaardagslunch een schaal antipasti. Ik had al twee broodjes met ‘olijventapenade’ op toen ik voor deze zekerheid toch maar vroeg wat het was. De ober wreef over zijn buik: het bleek een smeersel met ‘maag’ te zijn. Okeeeeee. Onze jarige viel trouwens behoorlijk op met zijn verjaardagshoed tussen de toeristen. ‘s Avonds aten we bij de geweldige pizzeria op de camping. Ja, een feestje vieren wij met veel eten haha.

Jarig op de camping

Heb je ooit een fijner verjaardagsontbijt gezien? 😉

Het aller fijnste verjaardagsontbijt

Acht dagen later was ik zelf jarig. Toen ik ‘s ochtends de tent uit kwam, bleek mijn vriend ook voor mij slingers te hebben opgehangen. Aaaaaah… Daarna haalde hij bij het barretje naast het zwembad (nog steeds op Valle Gaia) verse jus, croissants en heerlijke cappuccino. Ik denk niet dat ik ooit een fijner verjaardagsontbijt heb gehad. Later die ochtend bezochten we Cecina Mare op zoek naar taart, wat een kansloze missie werd. Wel bleek de thermometer in de auto 38 graden aan te geven toen we weer instapten en dat was héél toevallig (oeps, nu verraad ik mijn leeftijd). Op naar de camping voor een verjaardagslunch bij het zwembad en natuurlijk een heerlijke duik. ‘s Avonds aten we weer in het verrukkelijke campingrestaurant.

Jarig op de camping

Als je op vakantie bent én het je verjaardag is, mag je gewoon een heel groot biertje bij de lunch.

Jarig zijn op de camping: ik ben erachter gekomen dat ik het echt leuk vind. Geen stress over bezoek, hapjes maken etc. Dat komt pas als je thuis bent want de verjaardag van je kind moet je natuurlijk ook voor familie en vrienden vieren. Wij hadden twee super fijne verjaardagen waarbij we ons alleen druk hoefden te maken om één vraag: waar eten we lekkere taart? Op de verjaardag van mijn zoontje kwamen we daar gelukkig wel achter, want een kinderverjaardag zonder taart is niet compleet.

Jarig op de camping

De thermometer vertelt de keiharde waarheid -slik-

Proosten met sangria

Dit jaar zijn we weer alle twee in de vakantie jarig. Weer op dezelfde camping, maar nu in Spanje. Voor mij staat één ding vast: ik ga proosten met sangria. Salud!

Vier jij wel eens de verjaardag of die van je kids op de camping? Zo ja, hoe doen jullie dat?

Dit vind je misschien ook leuk:

Zo ziet ons kampeerseizoen 2017 er uit

5 tips voor een nóg fijnere kampeervakantie

Romantiek op de camping

Frankrijk populairste vakantieland: leuke campings

Lekker eten onderweg in de auto

8 redenen waarom je echt moet gaan kamperen (écht)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *