Je huisdier mee naar de camping

Na jaren zeuren heb ik het eindelijk voor elkaar: wij krijgen een hondje. Dat betekent dat we in de herfstvakantie niet gaan kamperen. In plaats daarvan ben ik bezig met zindelijk maken, uitlaten en heel veel knuffelen. Ik kan niet wachten. Toch wil ik het beestje als hij groter is meenemen op vakantie. Maar hoe is dat? Je huisdier mee naar de camping? 

Het aanschaffen van de pup is een weloverwogen beslissingen. Ook het oppasadres is al geregeld. In de zomervakantie gaat de hond lekker een paar weken logeren. Ik wil hem geen lange autorit naar het zonnige zuiden aandoen en – eerlijk is eerlijk – vakantie vieren zonder rekening te houden met een huisdier is nou eenmaal wat makkelijker.

huisdier op de camping

Kamperen met je huisdier: tips & tricks

Dat betekent niet dat het beestje nooit mee mag op vakantie. Als we in het voorjaar weer een paar dagen gaan kamperen nemen we hem gewoon mee. Denk ik nu. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden als je je hond of kat meeneemt naar de camping?

  • Als je de grens overgaat moet je voor je hond of kat in ieder geval een Europees dierenpaspoort hebben. Bovendien moet het dier een rabiësvaccinatie (hondsdolheid) hebben gehad. Deze moet minimaal 21 dagen voor vertrek zijn gegeven en mag maximaal één jaar oud zijn. Ook moet hij gechipt zijn. Een aantal landen stelt nog andere eisen aan het invoeren van dieren. Welke dat zijn lees je hier.
  • Check van tevoren of de camping die je op het oog hebt huisdieren toestaat. Op veel campings mag je in ieder geval één dier meenemen, maar dit is echt niet overal het geval.
  • Mag je dier wel mee, dan moet hij meestal aangelijnd zijn. Zorg dus dat je een goede, lange lijn bij je hebt.
  • Hoewel ze schaars zijn, zijn er campings met oppas-/uitlaatservice. Google en gij zult vinden.
  • Gaat je hond bij het minste of geringste blaffen of is je kat een meester in klaaglijk miauwen? Doe dan je medekampeerders een lol en laat je huisdier thuis.

Dierendag: cadeaus voor op de camping

Wil je je trouwe maatje op deze dierendag extra verwennen? Dit zijn wat leuke én praktische cadeaus die extra handig zijn op de camping.

Kattentent

Kattentent (Foto: Zooplus.)

1. Met deze tent heeft je kat op de camping een plekje in stijl.

2. Hij is flink aan de prijs, maar met onderstaande halsband kun je je hond zo weer terugvinden. Handig als hij onverhoopt de benen neemt.

 

halsband camping

(Foto: Kyon Red halsband.)

Met deze lichte en opvouwbare bench heeft je hond altijd een plekje om zich terug te trekken.

Opvouwbare bench

(Foto: Bol.com)

Heb je geen grote of zware hond? Dan is deze draagzak ideaal. Je stopt je viervoeter er zo in.

Draagtas hond

(Foto: Bol.com)

Ook voor katten zijn er tassen in alle soorten en maten. Deze bijvoorbeeld.

(Foto: Petsgifts.nl)

Neem jij je huisdier wel eens mee naar de camping?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *