Kampeerapp bij uitstek: Evernote

Sinds een paar jaar gebruik ik de app Evernote. Niet alleen thuis, maar ook op de camping is Evernote mijn beste vriend! Nou ja, een van mijn beste vrienden.

Een paar jaar geleden deed ik via mijn werk een workshop Timemanagement. Hard nodig, want ik ben altijd laat. Wat dat betreft heeft de workshop niet echt geholpen… Maar verder wel. Ik deed enkele nuttige tips op waaronder het gebruik van de app Evernote. Ik had deze app al eens op mijn telefoon geïnstalleerd, maar om onduidelijke redenen er ook weer vanaf gegooid. Tijdens de cursus werden de voordelen van Evernote doorgenomen en ik was meteen weer om.

Ik heb namelijk een lichtelijke dataverslaving die steeds maar erger wordt. Als ik ga hardlopen, moet mijn sporthorloge om, anders geldt mijn rondje bijna (bijna hoor) als niet gelopen. Ik bedoel maar… Weird, ik weet het.

Evernote 2

Lijstje met campings. Ik weet niet meer waarom bij het meer van Iseo geen geschikte campings waren…

Tweede kans
Al een tijdje had ik een behoefte aan een app waar ik allerlei dingen ik kon noteren. Tips voor leuke boeken, films, series, campings, vakantiebestemmingen etc. Maar ook een app waar ik een boodschappenlijstje in kon maken of een recept in kon opslaan. Ik probeerde even Wunderlist, maar kreeg de feeling niet te pakken. Na de Timemanagement-workshop gaf ik Evernote een tweede kans en met succes. Inmiddels gebruik in deze app heel veel op zowel mijn iPhone, iPad en laptop. Ook op vakantie.

Nog voordat we op vakantie gaan, noteer ik leuke bestemmingen. Als ik in september een potentiële camping voorbij zie komen, ben ik dat anders gegarandeerd vergeten tegen de tijd dat we iets willen reserveren. Ook maak ik in Evernote inpaklijsten voor de vakantie. Voor ons allemaal maak ik een eigen lijst met daarvoor een checkbox. Ik pak in met mijn iPhone bij me en vink alles af wat ik in de tas stop. In de tas, uit mijn hoofd. Daarnaast hou ik in Evernote een lijst bij van spullen die we allemaal in de vouwwagen laten zien. Luchtbedjes, afwasmiddel etc.

Evernote 1

Mijn dataverslaving neemt ernstige vormen aan…

Verder noteer ik op wanneer we op welke camping hebben gestaan en op welke plaats. Ja, ik zei al dat ik erg ben! Tenslotte gebruik in Evernote op vakantie dagelijks als vakantiedagboek. Als kind hield ik een vakantiedagboek bij in een schriftje, nu tik ik ‘s avonds onze belevenissen op in Evernote. Super leuk om terug te lezen!

Evernote

In Evernote noteer ik tegenwoordig zelfs na hoeveel kilometer en hoe laat we stoppen #nerd

Je kan natuurlijk een andere app gebruiken of bijvoorbeeld Notities in je iPhone, maar ik vind Evernote gewoon een uitkomst. Een tijdje gebruikte ik de premium versie, maar inmiddels maak ik weer gewoon gebruik van de gratis versie en daar red ik het prima mee.

Maak jij graag gebruik van apps als Evernote?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *