Kampeerbeurs over de grens: CMT Stuttgart

Voor liefhebbers van kampeer- en vakantiebeurzen is januari een goede maand. Denk aan de Vakantiebeurs in Utrecht en de Caravana in Leeuwarden. Maar ook over de grens valt er genoeg te beleven. Wat denk je van de CMT in Stuttgart (Duitsland)? Deze beurs vindt plaats van 12 tot en met 20 januari 2019.

De letters CMT staan voor Caravan, Motor en Touristik. En dat is precies wat er te vinden is op deze grootste vrijetijdsbeurs ter wereld, die vorig jaar haar vijftigjarig bestaan vierde. Verspreid over een hallen (die bij elkaar 120.000 vierkante meter beslaan) staan 2100 exposanten op het gebied van toerisme en vrije tijd.

CMT Stuttgart

Foto: CMT Stuttgart

Duizend kampeermiddelen

Zes hallen op de CMT staan in het teken van kamperen. Eén daarvan is helemaal gericht op kampeerbenodigdheden. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor je kampeervakantie. De andere vijf hallen staan vol met onder meer caravans, campers, vouwwagens en tenten. In totaal staan hier zo’n duizend kampeermiddelen. Dit jaar is er extra aandacht voor kampeerbussen. Onder de noemer ‘Van Life’ vind je hier allerlei modulaire systemen voor kampeerklaar maken van busjes en zelfs personenauto’s.

CMT Stuttgart

Foto: CMT Stuttgart

Landen en campings

Ben je nog op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Ook dan is de CMT een aanrader. CMT zelf vergelijkt een bezoekje aan de beurs met een kleine wereldreis. Niet zo gek, aangezien zich onder de exposanten ruim honderd landen en 360 regio’s en steden bevinden. Natuurlijk vind je hier ook talloze campings uit allerlei landen.

CMT Stuttgart

Foto: CMT Stuttgart

Info over de CMT

Voor een bezoekje aan de CMT moet je wel een tijdje in de auto zitten. Stuttgart ligt namelijk op een kleine 600 kilometer van Utrecht. Heb je zelf een camper of caravan, overweeg dan eens om gebruik te maken van de camping van de CMT. Voor een overnachting betaal je met elektra 25 euro en zonder elektra 20 euro. Reserveren is niet mogelijk. Meer over deze overnachtingsplaats (en hotels in de buurt) vind je hier.

CMT Stuttgart

Een toegangskaartje kost online 13 euro en aan de deur 15 euro. Er zijn ook kaarten voor meerdere dagen verkrijgbaar. De CMT vindt plaats in de Landesmesse Stuttgart en is maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur geopend. Zaterdag en zondag kan je er terecht van 9.00 tot 18.00 uur.

Winterkamperen
Mobiel kantoor Kip Caravan
ANWB Camper en caravan van het jaar 2021
camping van het jaar
Fietsen Slovenië
Ons Buiten
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *