Kampeerbeurs over de grens: Reise + Camping in Essen (Duitsland)

Krijg je geen genoeg van alle vakantiebeurzen? En vind je het niet erg om de grens over te gaan? Dan kan je terecht in het Duitse Essen, waar van 20 tot en met 24 februari de beurs Reise + Camping plaatsvindt. Voor deze beurs hoef je trouwens niet héél ver de grens over te reizen. Essen ligt namelijk op 170 kilometer van Utrecht. 

Verspreid over acht hallen vind je in Essen meer dan duizend exposanten en vakantiebestemmingen. Reise + Camping is dan ook niet voor niets de grootste vakantiebeurs van de Duitse deelstaat Nordrhein Westfalen.

De hallen 1, 2 en 3 zijn gereserveerd voor caravans en (bus)campers en technische aanverwanten. Ook in hal 2: huuraccommodaties, glamping en een speciale show van AL-KO. In hal 6 zijn tenten, voortenten, vouwwagens, outdoorartikelen en andere kampeeraccessoires te vinden.

Reise + Camping

Bijzondere rol voor Oost-Nederland

De hallen 7 en 8 staan in het teken van vakantiebestemmingen. In hal 7 is een bijzondere rol voor Nederland weggelegd en dan vooral voor het oosten van Nederland. ‘Das andere Holland’ is volgens de kampeerbeurs weer eens wat anders dan platgetreden paden als de Noordzee en het drukke Amsterdam. Provincies Overijssel en Gelderland worden aangeprezen omdat ze ‘op slechts een steenworp afstand van het Duitse Nedersaksen en Nordrhein-Westfalen’ liggen. Steden als Arnhem, Enschede, Winterswijk en Zwolle krijgen de ruimte om zich aan de beursbezoekers te presenteren. Dat geldt ook voor attractieparken als Hellendoorn en Slagharen en dierenparken als de Apenheul en Burgers’ Zoo.

Reise + Camping

Oost-Nederland presenteert zich tijdens de beurs.

Verder zijn in hal 7 meer Europese kampeerbestemmingen te vinden. In de SkandinavienWelt laten Scandinavische exposanten zien waarom het Europese noorden zeker het bezoeken waard is. Natuurlijk toont ook campingland Duitsland zich tijdens de beurs van zijn beste kant.

Alles over fietsen

Fiets je graag tijdens je vakantie? Dan kan je vanaf donderdag 21 februari terecht op Reise + Camping. In de hallen 4 en 5 staat dan het fietsen centraal. Gewone fietsen, e-bikes, fietsvakanties en meer; je vindt het hier allemaal.

Het complete programma van Reise + Camping vind je hier.

Praktische info over Reise + Camping

Reise + CampingDe beurs Reise + Camping vindt plaats in de Messe, Messeplatz 1 in Essen (Duitsland). Woensdag kost een volwassenkaartje 8 euro. Donderdag tot en met zondag is dat 10 euro. Kijk voor alle prijzen op bijgaande afbeelding. Natuurlijk is het mogelijk om je ticket thuis al aan te schaffen. Kijk daarvoor op www.die-urlaubswelt.de.

Overnachten in de buurt – met een eigen kampeermiddel – is ook mogelijk. De parkeerplaats, die tijdens de beurs als tijdelijke camping dient, is inmiddels volgeboekt. Andere opties in de buurt van de Messe in Essen zijn: DCC Campingplatz Am Baldeneysee en Knaus Campingpark Essen-Werden.

ANWB Kampeerkaart CKE
1 vakantie 2 bestemmingen
Vaatwasser op camping
Kampeer en Caravan Jaarbeurs
Camp to Go afl 1
Scout – stop & stay-camper
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen