Kampeerdorp De Zandstuve

Er zijn van die campings die op een zichzelf respecterend kampeerblog als Love2camp niet mogen ontbreken. Kampeerdorp De Zandstuve bij Hardenberg is er zo een. Wij brachten het pinksterweekend door op de camping die de ‘Gouden Zoover Award 2016’ won en dit  jaar van de ANWB de kwalificatie ‘Top Camping’ kreeg.

Die titels ontving Kampeerdorp De Zandstuve niet voor niets, zo ontdekten we al snel. De camping heeft veel faciliteiten, een restaurant en een uitgebreid animatieprogramma. Je kunt er glampen, maar wij bezochten de Zandstuve met ons eigen reispaleis. Het grootste deel van de kampeerplaatsen is verdeeld over verschillende velden die allemaal een speeltuintje in het midden hebben. Een leuke opzet. Wij stonden op Buur 57, een mooie ruime plek vlakbij het onlangs gerenoveerde sanitairgebouw.

Heel fijn, zo'n familiedouche.

Heel fijn, zo’n familiedouche.

Sanitair op de Zandstuve

Dat was mazzel, want douchen en toiletteren was hier bepaald geen straf. Het zag er allemaal keurig uit en vooral het kindersanitair was top. Ook handig is de familiecabine, met maar liefst drie douches. Om te kunnen douchen moet je een pasje gebruiken. Hiermee kun je 6 minuten douchen. Ben je nog niet klaar, dan kun je pas na 3 minuten weer verder. Dat is wel een aandachtspunt, want het systeem werkte niet helemaal feilloos. Ik was een paar keer binnen de tijd klaar (ja, het verbaast mij ook), maar het lukte me niet de douche te stoppen. Het water liep dus toch de volledige 6 minuten en dat lijkt me niet de bedoeling. Ik dacht dat het aan mij lag, maar ik hoorde er meerdere mensen over.

Stuufeiland

Het opvallendste aan De Zandstuve is dat het een waar kinderparadijs is. Naast de vele speeltuintjes op Stuufeiland, zoals de camping door medewerkers wordt genoemd, is er animatie voor alle leeftijden. Zonder koters heb je er weinig te zoeken. Gelukkig hadden wij twee enthousiaste banjers mee, dus dat zat helemaal goed. Ze hebben zich uitstekend vermaakt.

20170603_150922_resized

Waterpret! Vooral de glijbaan viel in de smaak.

De binnenspeeltuin. Fijn bij wat minder weer.

De binnenspeeltuin. Fijn bij wat minder weer.

Wij hadden gelukkig prima weer, maar ook bij regen, kou en wind kunnen de kids zich uitleven in bijvoorbeeld de binnenspeeltuin en het overdekte zwembad. Dit laatste bestaat uit vier wat kleinere baden: voor peuters, kleuters, een wat dieper bad en een waar de glijbaan in uitkomt. Ikzelf vond het allemaal wat bedompt, maar mijn kids deelden die mening niet. Wel vonden ze de verwarmde buitenbaden nóg leuker. En ik moet bekennen, de coole glijbaan vond zelfs deze zwembadhater best leuk!

Musical 'Zonnevuur'

Musical ‘Zonnevuur’

Theater

20170603_195337_resized

Vermaak rond het kampvuurtje.

Ook in de avonduren is er genoeg vermaak op de camping. In het hoogseizoen is er bijvoorbeeld elke dag een voorstelling in Berks Bostheater. De bewoners van Stuufeiland beleven er steeds weer een nieuw avontuur. Leuk voor de kleintjes. Professioneler is de musical. Ieder jaar is er op De Zandstuve een nieuwe muzikale voorstelling te zien. Die van 2017 heet ‘Zonnevuur’ en gaat over keuzes maken en vriendschappen. De musical wordt niet dagelijks opgevoerd, maar wij hadden geluk. Ik ging er enigszins sceptisch heen, want een musical op een camping kan toch niet heel veel zijn? Wel dus. De zang was zuiver, het decor mooi en de acteurs speelden vol enthousiasme. Kampeer je op De Zandstuve, dan mag je de musical eigenlijk niet overslaan. Een bezoekje is trouwens niet gratis. Volwassenen betalen 3 euro, kinderen mogen voor 2 euro naar binnen.

Kampeerdorp De Zandstuve

Goedemorgen Zandstuve.

Goedemorgen Zandstuve.

Opvallend vond ik het ‘ons kent ons’-gehalte op de camping. Dat was toen wij er waren vrij groot. Ik denk dat er veel mensen met (voor)seizoensplaatsen stonden. Tegen borreltijd begon het gesleep met stoelen van de ene naar de andere caravan (je herkent deze campingtypes vast). Dat is niet helemaal my cup of tea, maar ach, het heet ook niet voor niets Kampeerdorp De Zandstuve en ik kan me voorstellen dat er campinggangers zijn die dat gemoedelijke juist heerlijk vinden.

Ben jij zo iemand en heb je kinderen die van vermaak houden? Dan is De Zandstuve echt een aanrader. Wij hebben ons er in ieder geval prima vermaakt!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *