Lafuma campingtafel

Kampeerspullen uit de kringloopwinkel

Zo halverwege mijn puberteit begon mijn moeder kringloopwinkels interessant te vinden. Als dwarse puber vond ik de kringloop in eerste instantie VERSCHRIKKELIJK. Tot ze keer op keer met best wel gave vondsten thuis kwam. Sindsdien neem ik zelf ook af en toe een kijkje bij de kringloopwinkel en vooral net voordat ik op vakantie ga. Want wist je dat we best wat (kampeer)spullen uit de kringloopwinkel hebben?

Kinder dvd's

Pietje Bell, The Simpsons en Linus reizen mee naar Italië

Thuis kijken we sinds de komst van Netflix bijna geen dvd’s meer. Maar op vakantie zijn ze echt onmisbaar. Want we schreven het al eerder, de dvd-spelertjes voor de kinderen zijn echte lifesavers tijdens een lange autoreis. Natuurlijk vinden ze het vooral leuk als ze ‘nieuwe’ films kunnen kijken. En wij trouwens ook. Serieus, de dvd van Dora en koning Unicorn ken ik zowat uit mijn hoofd. Dus een beetje variatie in films is best fijn. Ook omdat ze bij ons zonder koptelefoon kijken aangezien we contact met de kinderen tijdens de reis toch wel fijn vinden. Maar goed, bij de kringloopwinkel kosten dvd’s ongeveer 50 cent. Geen geld dus! Dit keer heb ik onder meer Pietje Bell, The Simpsons Movie en een dvd van de KRO-serie Linus gekocht. Verder is onze dvd-map gevuld met nog veel meer films, waarvan ik het merendeel ooit in de kringloopwinkel aanschafte.

jeu de boules

Bij deze: ik kies blauw!

Een tijdje geleden liep ik in de kringloopwinkel tegen een plastic jeu de boulesspel aan. Het koste ongeveer een euro. Hoppa, die verdween natuurlijk meteen in mijn mandje. De kinderen waren super enthousiast en wilden het liefst meteen spelen. In de meivakantie in Limburg hebben we het al een paar keer gespeeld en in Italië gaan we straks natuurlijk helemaal los.

De allerbeste én goedkoopste campingtafel
Maar mijn moeder komt alle eer toe voor de beste kampeeraankoop in een kringloopwinkel ever. Ongeveer veertien jaar geleden kwam ze met haar fiets aangelopen. En wat zeulde ze daar nou mee? Het was een enorme campingtafel van het Franse outdoormerk Lafuma. De tafel kostte (echt waar!) één euro. Die kon mijn moeder natuurlijk niet laten staan en daarom sleepte ze de tafel het hele eind vanaf de kringloopwinkel naar ons huis. Lief hè? De campingtafel is talloze keren met ons mee op vakantie geweest. Eerst heel vaak toen we nog met z’n tweetjes waren en inmiddels eten, drinken, kleuren en spelen onze boys er ook aan. De tafel bestaat uit twee inklapbare helften en is oersterk. Hopelijk houdt hij het nog even uit. Dat doet me er trouwens opeens aan denken…. heb ik mijn moeder ooit die ene euro wel teruggegeven? Zo niet: mam, meld je!

Lafuma

De campingtafel ligt elke reis boven op en wordt als eerste uitgepakt.

Anyway, doe de kringloopwinkel eens aan voor je gaat kamperen of houd het hele jaar door je ogen open. Vintage ligbedden, leuke campingstoelen, kindercd’s, luisterboeken; ze hebben het allemaal. En vergeet ook niet de goede doelenwinkels, zoals de winkels van Terre des Hommes. Ook hier hebben ze veel cd’s, dvd’s, speelgoed, boeken etc. Op Marktplaats hebben we trouwens ook al veel goede kampeeraankopen gedaan, zoals onlangs nog een tarp, maar daarover een andere keer.

Heb jij wel eens een goede kampeeraankoop in de kringloopwinkel gedaan?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *