Kampeerstoel: Hoe zit de Obelink Toscane?

Kampeerstoelen zijn er in vele soorten en maten. Martine houdt van een stevige stoel met verschillende standen, Marije daarentegen zit graag wat meer onderuit. Voor Obelink testten wij de Toscane 3D. Benieuwd wie van de twee het meest enthousiast is over deze kampeerstoel?

Martine: Mijn kampeerstoelen zijn ouder dan mijn kinderen. Dat ze op leeftijd zijn (10+) is inmiddels te merken. Ze kraken als je gaat zitten, de stof wordt wat valer en slapper en ze staan niet meer zo stevig op hun poten. Het kwam dus goed uit dat Obelink ons vroeg hun Toscane 3D kampeerstoelen te testen.

Obelink Toscane

De Obelink Toscane (en Martine’s man) in de relaxstand…

Het eerste dat me opviel aan de stoelen is de luxe uitstraling. Een diep zwarte stof, verstelbare hoofdsteun en keuze uit zeven (!) standen. De stoel ziet er solide uit, maar hij weegt dan ook ruim vijf kilo. Dat vind ik wel een nadeel, want als kampeerder is het altijd weer een hele uitdaging om zo licht mogelijk te reizen. Maar voor een goede stoel, die lekker zit ben ik wel bereid wat meer gewicht te torsen.

Obelink Toscane

Gezellig hoor, samen zitten 😉

Dan de grote vraag: zitten de stoelen echt zo lekker als hun uiterlijk doet vermoeden? Die vraag kan ik met een volmondig ja beantwoorden. Aan de hoofdsteun moest ik even wennen (omhoog, omlaag, dan weer omhoog), maar over het algemeen zit ik prinsheerlijk op de Toscane 3D. En ik niet alleen. Tijdens een kampeerweekend met vrienden waren ze al snel geconfisqueerd. Het waren de lekkerste stoelen die mee waren. Een mooi compliment lijkt me zo.

Besluit je de stoelen ook te kopen, draai dan wel even goed de moertjes aan. Er zitten hele fancy zwarte dopmoeren op. Thuis zagen we dat er een paar loszaten. Kom je daar op vakantie achter, dan kun je fluiten naar je zetel. Even vervangen door een paar borgmoeren en je kunt – denk ik – jaren vooruit met de Toscane 3D kampeerstoel.

Weg met de harde stoeltjes

Marije: De Toscane 3D kampeerstoelen kwamen als geroepen! We hebben twee vouwstoelen en twee kleine rechte stoelen. Alle vier de stoelen gaan al heel wat jaren mee. Nu de jongens groter zijn, kunnen ze echt niet meer relaxed zitten op de harde stoeltjes. De kampeerstoelen van Obelink werden dan ook met gejuich ontvangen. Niet in de laatste plaats omdat dit de meest luxe stoelen zijn die we ooit hebben gehad. Ze zien er dan ook echt strak uit!

Obelink Toscane

Kijk ze shinen voor onze tent!

Gelukkig zitten de stoelen ook nog eens prima. Ze hebben een zachte zitting en een rechte rugleuning die – Martine noemde het al – in allerlei standen is te zetten. Natuurlijk heb ik hem tijdens onze vakantie regelmatig in de bijna-horizontale stand gezet. Lekker relaxen!

Obelink Toscane

Ook de mannen wisten de stoelen te vinden tijdens onze vakantie.

Omdat ik zelf al meer dan tien jaar de vouwstoelen met me meesleep op vakantie, moest ik even wennen aan de meer rechtere stoelen. Maar ik ben de enige. Vriend en kinderen wilden deze vakantie het allerliefst op onze nieuwe luxe stoelen zitten. En ik moet dan wel even wennen, maar ik vind ze wel heel fijn. De komende jaren zitten wij dus goed 😉

Deze blogpost is een samenwerking met Obelink.

Camp to Go afl 1
Camp to Go
ann mah De vergeten kamerann mah De vergeten kamer
Camping Sandaya La Côte de Nacre 6
kampeercadeautjes voor in de schoen
Caravanity by Campooz luifel 2
Winterkamperen
Mobiel kantoor Kip Caravan
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *