Kamperen in Brazilië

In Rio de Janeiro gaan de Olympische Spelen van start. Topsport in het land van de Samba en de Copacobana. Een mooie aanleiding voor een blog over kamperen in Brazilië. Hoewel het land op onze wishlist staat kunnen we niet uit eigen ervaring putten. Daarom vroegen we advies aan een goede bekende.

Caipirinha_on_SailboatEderson woont in Belo Horizonte, op zo’n 400 kilometer van Rio de Janeiro, de stad die de komende weken het episch centrum van de (sport)wereld is. Op de vraag of hij tips kan geven over kamperen in Brazilië reageert hij stellig: ‘Ik zou het niemand aanraden.’ Hmmm. We zagen onszelf al met een caipirinha in de hand luieren op een van de wereldberoemde stranden van Rio en rondtrekken door de Pantanal. ‘Dat kan nog steeds hoor’, zegt Ederson. ‘Maar dan moet je niet overnachten op een camping.’

Waarom eigenlijk niet?
‘Er zijn echt wel campings die goed zijn, maar toch krijgen vakantiegangers vaak te maken met diefstal, vooral van paspoorten. Ook de infrastructuur laat te wensen over. Belangrijker is dat ik denk dat dit niet de beste tijd is om naar Brazilië te komen, en zeker kamperen zou ik afraden. Het land beleeft momenteel de slechtste periode in de geschiedenis. We hebben een grote politieke crisis. Dit heeft enorme economische gevolgen, waardoor ook de werkloosheid en het geweld toenemen. Dit merken de toeristen ook.’

olympic-rings-1120047_960_720

Olympische Spelen
Of Brazilië klaar is voor de Olympische Spelen betwijfelt Ederson dan ook ten eerste. ‘Ik was begin juli nog in Rio de Janeiro. De stad was een grote puinhoop. Het zou me verbazen als alles op tijd af is.

Concrete plannen voor een trip naar Brazilië hadden we niet, maar mochten we het land in de toekomst ooit bezoeken dan kiezen we niet voor een camping. Of heeft een van jullie wel goede ervaringen met kamperen in het Zuid-Amerikaanse land?
We horen het graag!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *